Flinke zeperd vierde team

De nullen (r) op een rijtje…

SLIEDRECHT – In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen heeft het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht een flinke zeperd opgelopen. Tegen het op papier al sterkere Overschie 3 leed het team van vervangend teamleider Jerry van Rekom een verdiende nederlaag van 1,5 -6,5. Vooral het ‘gulden middenrif’ liet het met 4-0 volledig afweten.

Het vierde team startte de wedstrijd met twee invallers en als je dan moet aantreden tegen een titelkandidaat moet het team het vooral hebben van de routiniers. Maar die gaven dit keer niet thuis. Peter Vis speelde veel te snel en verloor terecht. Ook Henk Prins zag een mislukte opening snel worden afgestraft, terwijl Yaro van Beest al snel een pion moest inleveren en vervolgens ook de gehele partij.

De held van de wedstrijd

Nadat Jaap Euser misgreep en Kees van der Does het ook niet kon bolwerken kwam er een 0-5 tussenstand op het digitale scorebord. Er dreigde zelfs even een desastreuze 0-8, zeker toen invaller Martin Prins na een goede partij alsnog zijn koning moest omleggen.

Dat het redden van de eer nota bene kwam van invaller Henri Hartog, had niemand voor mogelijk gehouden. Aan het eerste bord speelde Hartog echter één van zijn beste partijen ooit. Zijn sterkere tegenstander kwam er geen zet aan te pas en kon uiteindelijk niets anders doen dan Hartog feliciteren met zijn mooie partij.

André speelde keurig remise

Het slotakkoord kwam van André van Dieën, die dit seizoen goed in vorm is. Dat bewees hij ook in deze partij door zijn tegenstander niet meer kans te hebben gegeven dan het uiteindelijke halfje.

Het vierde team staat door de nederlaag nog maar op één matchpunt en dat is veel te weinig om handhaving te realiseren. Vooral door het middenrif is beterschap beloofd…

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord