Wim Pool “herfstkampioen”

Lucky Wim is wel Herbstmeister

SLIEDRECHT – Precies op de helft van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht mag Wim Pool zich ‘herbstmeister”noemen. Na 15 van de 30 ronden staat Pool nipt voor op de huidige kampioen, Peter van den Bergh.

Pool kwam de 15e ronde nog goed weg tegen een ontketende Henk Prins. De internationaal probleemmeester ging vol in de aanval en kwam al snel beter te staan. In het eindspel greep hij echter mis en moest het punt aan Pool laten.
Peter van den Bergh blijft volop in de achtervolging door geroutineerd te winnen van Joost Stoker. Tobias Dekker houdt de 3e plaats stevig vast na winst op een wat minder presterende William Gijsen.

Jerry van Rekom had de handen vol aan Hans Klein en kon uiteindelijk alleen maar tevreden met het halfje dat deze partij opleverde. Jan Sulman, daarentegen, steeg boven zich zelf uit door 20-voudig kampioen Wim Hokken met sterk spel op remise te houden.

Kees Wessels probeerde Niels Mijnster met één van zijn vele kamikaze-aanvallen op het verkeerde been te zetten, zag zijn moeite niet beloond worden en moest de partij opgeven.

Johan won weer eens

Johan van de Griend had zijn handen vol aan Mark van Hulst, maar Van de Griend wist met een mooie dame aanval de winst bijeen te combineren. Ook Leo Koppelaar hield het lang vol tegen een sterkere speler – Jaap Euser -, maar moest ook het onderspit delven.

Floris Verweij en Willem Kuiper verbruikten beiden veel tijd en, ondanks goed spel, moest Kuiper uiteindelijk toch nog het punt aan Verweij laten.

Ferhat Erdogan was deze ronde een van de volgende slachtoffers van de snel spelende Jochanan Alberts en moest na korte tijd en vele zetten zijn koning omleggen. Jurgen de Haan en Roland Kop waren eveneens snel klaar, waarna Kop van de Haan nog wat extra lessen kreeg.

A.s donderdag speelt het 3e team van captain Marcel Klein uit tegen de Pionier uit Hellevoetsluis.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord