Eerste overwinning nieuwkomer Arco van Houwelingen

Nieuwkomer Arco sloeg snel toe

SLIEDRECHT – Hij speelt nog maar pas 2 weken bij Schaakvereniging Sliedrecht, maar nu al wist Arco van Houwelingen zijn eerste overwinning in de interne competitie te behalen. Tegen Cees Moes wist hij in een partij met veel zetten in weinig tijd een snelle overwinning te behalen. Arco is van huis uit dammer, maar heeft al snel laten zien dat hij het schaakspel ook goed beheerst.

Aan de top neemt de spanning toe. Peter van den Bergh wist in een korte, maar heftige partij te winnen van concurrent Wim Pool. Van den Bergh blijft ruim koploper, maar Pool gaat de aansluiting met de nummers 1 en 2 een beetje verliezen.

Niels Mijnster behoudt zijn 2e plaats na zijn overwinning op Tobias Dekker en nadert Peter van den Bergh met rasse schreden. Zal het Niels lukken om dit seizoen zijn eerste kampioenschap te behalen?

Robert van Rekom dacht lang na in zijn partij tegen William Gijsen, maar wist hiermee wel een mooi, winnende combinatie te bedenken en schoof het jeugdtalent geroutineerd van het bord.

Meinte won verrassend van Wim

Meinte Smink en Wim Hokken streden lang om het punt, waarbij Smink uiteindelijk toch nog met het punt aan de haal ging. Ook bij de partij tussen Teunis den Rooijen en Henk Prins was het lang onduidelijk, maar Den Rooijen wist toch het punt binnen te halen.

Hans Klein was op weg naar de winst, maar zag tegenstander Johan van de Griend sterk terugkomen en met weinig tijd op de klok en eeuwig schaak van Van de Griend moest Klein in remise berusten.

Martin Prins speelde sterk tegen Kees Wessels en wist er na lang duwen en trekken netjes remise uit te halen. Ook Sami Al-yasin en Yaro van Beest besloten na een lange partij het punt te delen.

Jan won fraai van Jurgen

Jan Sulman speelde ouderwets sterk tegen Jurgen de Haan en kon met materieel voordeel het punt bijschrijven. Koos van den Berg had het Engels als nieuwe opening bestudeerd en wist er tegen Mark van Hulst meteen mee tot scoren te komen.

Opvallend was de overwinning van Henri Hartog op Peter Vis. De partij tussen de youngsters Jochanan Alberts en Luc Leendertse eindigde in winst voor eerstgenoemde.

Leo Koppelaar en Michiel van den Berg speelden een vooral gezellige partij, waarin Koppelaar, ondanks een griepje, toch aan het langste eind trok.

Luana Mensing bewees weer eens hoe goed ze kan schaken. Ze liet Marcel Klein vrij kansloos.

A.s. donderdag wordt de 19e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord