Wout Boer laat koploper zweten

Wout Boer speelde sterk tegen de koploper

SLIEDRECHT – In de 20e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht ging het er vrij liberaal aan toe. Iedere speler vocht voor zijn vrijheid en vooral Wout Boer deed zich daarbij gelden. In een spannende partij liet hij koploper Peter van den Bergh tot de laatste seconde zweten. Met nog 10 seconden op de vlag koos de koploper eieren voor zijn geld en nam hij het vredesaanbod van Boer aan.Van den Bergh blijft soeverein aan kop en lijkt zo op zijn zevende clubkampioenschap af te stevenen.

Wim Hokken nadert de top-5 na regelmatige winst op Jaap Euser, terwijl Kees Wessels verrassend won van jeugdtalent William Gijsen.

Jerry van Rekom kwam tegen Meinte Smink niet verder dan remise en ook Jan Sulman en Henk Prins deelden het punt. Beide spelers kregen winstkansen, maar uiteindelijk wisten beiden er in het eindspel met hangen en wurgen een halfje uit te slepen.

Jurgen schwindelde zich naar de winst

Yaro van Beest hield het lang vol tegen Johan van de Griend, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de routinier. Ook Jurgen de Haan had zijn handen vol aan Henri Hartog en pas in het verre eindspel wist De Haan de winst te vinden.

 

Peter Vis moest goed opletten tegen een ontketende Johan Gijsen, maar na een foutje van Gijsen kon Vis de buit binnen halen. Mark van Hulst zette tegen Arco van Houwelingen een Witte Leeuw op het bord en kon dankzij een stukoffer de partij winnend afsluiten.

Ferhat Erdogan wist weer eens te winnen; deze ronde was Cees Moes het slachtoffer.

A.s. donderdag wordt de 21e ronde gespeeld en speelt het 3e team de thuiswedstrijd tegen Onésimus uit Rotterdam.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord