Tweede team laat koploper ontsnappen

Hans Klein won fraai

SLIEDRECHT – Het zit het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht nog niet echt mee als debutant in de landelijke competitie. In de zesde ronde was een zege tegen koploper CSV 1 dichtbij, maar in het laatste uur ging het alsnog mis voor het team van teamleider Leo Koppelaar. De Capellenaren kwamen uiteindelijk met een 3,5-4,5 overwinning goed weg.De wedstrijd verliep spannend en het ging lange tijd gelijk op. Na remises van de routiniers Wout Boer, Wim Hokken en Jerry van Rekom kwam Sliedrecht 2 verrassend op voorsprong door een fraaie winstpartij van Hans Klein.

In het laatste uur ging het echter mis. Ten eerste wist Adrian Mensing zijn stelling niet te houden en moest hij zijn koning omleggen. Vervolgens zag William Gijsen een goede stelling langzaam maar zeker uit zijn handen glippen en toen hij een toren cadeau deed was het over en uit.

Andrew slaat in de laatste minuten toe

Ook Teunis den Rooijen zag in de laatste fase zijn stelling langzaam afbrokkelen en ook hij deed een toren cadeau.

Tenslotte wist kopman Andrew Mensing te winnen na de gehele middag gekeept te hebben. Het Sliedrechtse talent sloeg in de laatste minuten in de counter keihard toe.

Door de nederlaag zakt Sliedrecht 2 naar de negende plaats in 3G. Deze plaats betekent degradatie, zodat in de laatste drie ronden nog een paar keer gestunt moet gaan worden om niet na 1 seizoen al terug te keren naar de onderbond.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie