Peter de Voogd weet weer wat winnen is

Veteraan Peter won in aanvallende stijl

SLIEDRECHT – Hij is één van de oudste actieve leden van Schaakvereniging Sliedrecht, maar toch weet Peter de Voogd (71) nog hoe hij een goede partij op het bord kan krijgen. Tegen Cees Moes pakte hij afgelopen donderdag zijn tweede punt in de interne competitie en kan in de komende rondes laten zien dat hij nog steeds een goede partij in de vingers heeft.

Aan de top veranderde niet veel. De directe achtervolgers van Peter van den Bergh profiteerden niet van zijn afwezigheid. Nummer twee, Niels Mijnster, bleef op respectabele afstand.. Tegen concurrent Robert van Rekom kon hij geen vuist maken en moest met een halfje genoegen nemen. Tobias Dekker daarentegen speelde een prima partij tegen oud-kampioen Jorik Klein en wist met deze winst te klimmen naar de vierde plaats.

Johan had teveel ontzag voor Wout

Jerry van Rekom en Wim Hokken speelden hun traditionele remise terwijl ook Johan van de Griend en Wout Boer het punt deelden, omdat vooral Van de Griend teveel ontzag had voor zijn op papier sterkere tegenstander.

Teunis den Rooijen maakte met een mooie aanval de partij tegen William Gijsen genadeloos af en komt de top 10 binnen.

Peter Vis gaf schaakles aan Ferhat Erdogan en pakte het punt snel mee. Jaap Euser en Hans Klein hadden echter de hele avond nodig, maar routinier Klein (72) ging uiteindelijk met de winst aan de haal.

Jochanan won weer!

Jeugdspelers Tim de Waard en Jochanan Alberts wisten beiden te winnen. Jeugdspeler Tim had een moeilijke partij tegen Henri Hartog, maar kon met een mooie combinatie het punt naar zich toe trekken. Jochanan ‘vluggerde’ naar de winst tegen Arco van Houwelingen, die het tempo niet kon bijbenen.

Mark van Hulst koos de verkeerde voortzetting tegen André van Dieën en zag de gelijke stelling naar de kant van Van Dieën overhellen. Leo Koppelaar speelde sterk tegen Luc Leendertse en zag zijn moeite beloond worden met het volle punt.

A.s. donderdag wordt de 22e ronde gespeeld en speelt het 4e team thuis tegen de overburen uit Dordrecht.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie