Sami Al-yasin houdt recordkampioen in toom

Sami speelde opnieuw sterk

SLIEDRECHT – In de 24e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht van afgelopen donderdag heeft Sami Al-yasin opnieuw voor een verrassing gezorgd door 20-voudig  clubkampioen Wim Hokken op remise te houden.

Sami speelde een prima partij en kwam zelfs even 2 pionnen voor te staan, waarna Hokken alle zeilen moest bij zetten om de stelling op remise te houden. Een mooie opsteker voor Sami, die al vaker heeft laten zien niet bang te zijn voor sterke tegenstanders.

Met nog 6 ronden te spelen kan koploper Peter van den Bergh zich al voorzichtig voorbereiden op prolongatie van zijn kampioen. Zelf wist hij in een lange partij met weinig zetten te winnen van Jerry van Rekom en zag tevens zijn achtervolgers punten morsen.

William stijgt met stip

Om de plaatsen 2 t/m 5 wordt nog volop gevochten. Niels Mijnster wilde teveel tegen William Gijsen en kreeg de deksel op de neus, terwijl Robert van Rekom niet verder kwam dan remise tegen collega Arjan van der Leij.

Wim Pool kwam in het eindspel een dame voor te staan tegen Jorik Klein, maar kon de winst niet vinden en moest met een halfje genoegen nemen. Tobias Dekker had zijn handen vol aan Johan van de Griend en pas in het verre eindspel werd ook hier het punt gedeeld.

Wout Boer had, naar eigen zeggen, tegenstander Kees Wessels halverwege de partij al in de touwen hangen en niet lang daarna kon Boer de ‘KO’ uitdelen en het punt bijschrijven. Martin Prins gaf goed partij tegen Hans Klein, maar moest uiteindelijk de koning omleggen.

André van Dieën kreeg een revanche tegen Thijs van Hoek, maar net als in de externe partij tegen Dordrecht moest Van Dieën het onderspit delven. Een mooi punt was er voor Peter Vis, die tegen Jurgen de Haan slecht uit de opening kwam, maar sterk terug vocht en alsnog met de winst aan de haal ging.

Tim won weer

Johan Gijsen speelde een mega lange partij tegen Tim de Waard, maar zag zijn moeite niet beloond en moest het punt aan de jeugdspeler laten. Leo Koppelaar ging vanaf de opening vol in de aanval tegen Ferhat Erdogan en zag zijn moeite wel beloond worden met de winst.

De gebroeders Stoker remiseerden beide tegen volgens toeschouwers sterkere tegenstanders; Joost tegen Jan Sulman en Martijn tegen Teunis den Rooijen.

Opvallend was de soepele winstpartij van Henri Hartog op Mark van Hulst, die zich verrekende.

Tjerry Hut vond zijn Waterloo tegen Jaap Euser, ondanks dat Tjerry wel heel goed stond. Peter de Voogd en Michiel van de Berg speelde een merkwaardige partij, die uiteindelijk in remise eindigde.

A.s. donderdag wordt de 25e ronde gespeeld en speelt het 3e team van Marcel Klein thuis tegen de reserves van Fianchetto uit Schiedam.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord