Martin Prins houdt voorzitter in bedwang

Martin Prins stuntte tegen de voorzitter

SLIEDRECHT – In de 25e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Martin Prins laten zien dat hij nog steeds een goede partij kan schaken. Tegen voorzitter en 6-voudig kampioen Jerry van Rekom hield Prins lang stand en wist er aan het einde van de avond een verdiende remise uit te slepen. Het betekende het eerste halfje van Prins in 35 jaar tegen de binnen de verenging bekend staande El Presidente. Dit kan betekenen dat Prins steeds sterker gaat spelen of dat…

Zo moest voor de tweede week op rij een clubkampioen genoegen nemen met een halfje.

Wim speelde zich weer in de top 3

Aan de top veranderde deze ronde niet veel. Peter van den Bergh kwam niet in actie en van de achtervolgers wist alleen Wim Pool in een sterke partij te winnen van Robert van Rekom. Wim Hokken verliest wat terrein door tegen Wout Boer niet verder te komen dan remise.

De snelste partij werd gespeeld tussen Johan van der Griend en Martijn Stoker. Van der Griend strafte een foutje in de opening meteen af en Stoker kon binnen het half uur het 3e team gaan aanmoedigen.

Sami Al-yasin kon zijn goede vorm van vorige week niet voortzetten en zag tegen William Gijsen zijn stelling al snel instorten. Ook Mark van Hulst kon geen vuist maken tegen een routinier, hier was het Hans Klein, die met een mooi combinatie het punt naar zich toe kon trekken.

Luana knokte zich naar remise

Luana Mensing stond opnieuw haar ‘mannetje’ en wist tegen Jaap Euser een keurige remise te spelen. Yochanan Alberts kon deze ronde geen punt scoren met zijn vlugger-techniek. Tegenstander Yaro van Beest hield het hoofd koel en schoof rustig naar de winst.

Peter Vis moest nog wel even opletten tegen Cees Moes, maar wist uiteindelijk toch het matnet te sluiten. Tjerry Hut speelde een lange partij tegen Peter de Voogd en wist na veel zetten zijn vrijpion tot winst om te zetten.

Koos van den Berg kwam, tenslotte, goed weg tegen Arco van Houwelingen, die zijn pluspion in het eindspel verspeelde en met een halfje genoegen moest nemen.

A.s. donderdag wordt de 26e ronde gespeeld en speelt het 4e team uit bij Onésimus in Rotterdam.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord