Sliedrecht 3 – Fianchetto 2 Grrrrr

Doping van Willem Kuiper

Sliedrecht 3 heeft de een na  laatste horde genomen in in de strijd om het kampioenschap van de RSB klasse 2b.  Thuis tegen Fianchetto 2 wist het team een mooie 6-2 overwinning te boeken, mede dankzij de doping van groenteman Willem Kuiper die de moraal van het team wist op te krikken, door met bananen aan te komen zetten. Volgens onze groenteboer zou dit helpen. En dat bleek!

Als teamleider van het derde is het soms makkelijk.  Teamleden nemen zelfs gewoon vrij om zich voor te bereiden op een belangrijke wedstrijd.  Ze weten wat belangrijk is.  Nemen de middag vrij, gaan eens uitgebreid in bad, prepareren nog een paar openingen en komen dan ook relaxed binnen.  Zelfs notoire laatkomers als Pieter Pons stonden al om 8 uur binnen, terwijl Floris en Willem bijna geen tijd verloren voordat ze hun eerste zet deden. Martijn Stoker had deze keer zijn plek afgestaan aan Henk van der Hoek en dat was maar goed ook, want in de interne competitie was hij na een half uur al klaar door een klein blundertje.  Zo kon hij al snel zijn eigen team supporteren.

Door de resultaten van de concurrenten in de groep werd duidelijk dat er in de resterende wedstrijden 2 keer met minimaal 4,5 bordpunt gewonnen moest worden om het kampioenschap binnen te slepen.  De teamleider hoefde zijn team niet te motiveren, want alleen al dit op de mail gezet hebbende, stroomden de strijdkreten van de mannen binnen. Grrrr…. Dit varkentje zou gewassen worden!

Willem wint mooi

Pastoor Sulman ook

De vlam sloeg al snel in de pan.  De wedstrijd was nog geen half uur begonnen of pastoor Sulman stond al een stuk voor. Een snel punt leek in de maak.  Dat eerste punt kwam niet van de pastoor, maar wel van groenteman Kuiper.  De gehele partij stond hij al beter, en met een mooie aanval gaf hij zijn tegenstander geen kans. De pastoor wist wel uiteindelijk het tweede punt binnen te halen.  Een pastoor heeft natuurlijk altijd wat bemoedigende woorden in zo’n geval voor zijn tegenstander.  Maar met de zinsnede “je had al na 5 zetten kunnen opgeven”  zal de paus toch niet echt blij geweest zijn.

Joost boekte een belangrijke overwinning

Bankier Pons stond de hele avond al goed en speelde een prima partij, die hij ook mooi afrondde.  Pieter moest daarna weer snel weg om de volgende derivatenkwestie op te lossen of zoiets, maar 3-0 stond op de borden.  Docent van der Hoek had een tegenstander die veel ruilde en deze stelling stond al enige tijd op remise.  Met deze stand kon de docent dit ook aanbieden.  Slager Verweij had een ingewikkelde stelling en uiteraard in tijdnood  Toen hij remise kreeg aangeboden, was een halve blik van de teamleider genoeg.  Deze keer kon de slager er niet helemaal doorheen, maar boekte wel een nuttige remise.  Vlak daarna was de overwinning een feit. Ambtenaar Stoker had op kantoor al een goed middagdutje gedaan en was daarna (voordat hij in de overuren kwam) al naar huis gegaan.  Een kopje muntthee en een koekje deed wonderen.  Die rust trok hij door in zijn spel en boekte een mooie overwinning.

Baggeraar Wessels was lekker aan het baggeren en leek de vis op het droge te brengen, maar zijn tegenstander speelde uitstekend en deed alles goed.  Op het laatst was remise het meest haalbare.  Dit gold ook voor jurist den Haan.  Ondanks het feit dat zijn nieuwe partner een uurtje slaap op de bank belangrijker vond dan het zien schaken van onze jurist, wist hij na een tijd lang gedrongen te hebben gestaan, toch een mooie remise te halen. 6-2 dus.

Hiermee nestelt het derde zich opnieuw aan kop van klasse 2b en lijkt het kampioenschap aardig dichtbij.  Maar zoals filosoof Zoetemelk ooit al zei:  “Parijs is nog ver”  We zijn er nog niet.  Maar wel bijna…….

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord