Sliedrecht 1 goes on

De top 3

SLIEDRECHT – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een geslaagde coupe gepleegd op de tweede plaats in de derde klasse F.  In het onderlinge duel tegen Goes 1 bleek het team van teamleider Joost Stoker met 5,5-2,5 duidelijk de sterkste. En met name de staartborden zorgden voor het Sliedrechtse succes. 

Bert gaf het goede voorbeeld

 

 

De wedstrijd begon met een mooie zege van Bert van de Donk, die de juiste vorm weer te pakken heeft. In een ingewikkelde Franse partij wist hij de tegenstander in tijdnood te brengen en daarna gedegen weg te schuiven. Vervolgens wisten Theo Dekker en invaller Jerry van Rekom hun partijen op overtuigende wijze te winnen. Theo kwam in een Engelse partij terecht, die hij sterk naar zijn hand wist te zetten. Jerry moest de gehele partij uitkijken, maar sloeg in het late middenspel goed toe.

Robert van Rekom en kopman Jorik Klein consolideerden de voorsprong met remises. Robert behield hiermee zijn ongeslagen status, Jorik toonde aan op elk bord uit de voeten te kunnen.

Jorik speelde als een kopman betaamt

Niels en Robert remiseerden

 

 

 

 

 

 

Tobias Dekker moest als enige Sliedrecht-speler de koning omleggen. Helaas krijg je met schaken wat je verdient,  al bleek uit de analyse dat er toch echt meer in zat dan een nul voor de toekomstige vader.  Peter van den Bergh etaleerde wel zijn supervorm door zijn tegenstander alle hoeken van het bord te laten zien. De Sliedrechtse clubkampioen kent zodoende met 2292 de hoogste TPR van Sliedrecht. Een score om trots op te zijn!

Tenslotte strandde Niels Mijnster in een remise. Een goed begin blijkt dit seizoen het halve werk bij de Sliedrechtse Touzani. Ook deze keer belandde hij in een gewonnen middenspel, maar moest er berust worden in een half punt.

Met deze dik verdiende overwinning staat het eerste team nu met 10 wedstrijdpunten op een verdiende tweede plaats. De eerste plaats is echter onbereikbaar geworden, omdat ook Delft afgelopen zaterdag zijn wedstrijd met ruime cijfers heeft gewonnen. Zie de KNSB-website voor de nieuwe tussenstanden.

Click hier voor het verslag van de tegenpartij.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord