Tweede team laat favoriet zweten

Adrian gaf het goede voorbeeld

SLIEDRECHT – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de laatste strohalm gegrepen om degradatie uit de KNSB-competitie te voorkomen. Het team van teamleider Leo Koppelaar boekte tegen het op de tweede plaats staande Charlois/Europoort 2 een knap 4-4 gelijkspel. En daarmee kwamen de Rotterdamse favorieten nog goed weg. Door de puntendeling hebben de Sliedrechtse reserves nu 3 punten, net zoveel als de op de veilige achtste plaats staande Messemaker 1847 2. Met nog 2 ronden te gaan heeft Sliedrecht 2 handhaving in eigen hand.Tegen het sterke Rotterdamse team sloeg vooral de Sliedrechtse jeugd hard toe. Als eerste wist Adrian Mensing één van Nederlands sterkste probleemoplossers in dusdanige problemen te brengen dat deze opgave te moeilijk bleek te zijn, zodat Adrian een mooi punt kon bijschrijven.

Andrew won fraai

Broer Andrew volgde dit goede voorbeeld door zijn tegenstander in aanvallende stijl van het bord te meppen.

De 2-0 voorsprong werd geconsolideerd door een nuttige remise van invaller Kees Wessels tegen de op papier sterkste Rotterdammer.

Hans Klein speelde een goede partij en leek regelrecht op de overwinning af te stevenen, maar na wat onnauwkeurigheden moest Klein uiteindelijk voor eeuwig schaak kiezen.

De 3-1 voorsprong bleek niet te handhaven, want kopman Teunis den Rooijen werd langzaam maar zeker van het bord geschoven. Wim Hokken leek aanvankelijk goed te staan, maar vergiste zich in het toreneindspel en kon zijn koning omleggen.

Invaller Floris remiseerde

Bij een 3-3 stand leek Sliedrecht de beste papieren te hebben, want zowel invaller Floris Verweij als de kersverse jeugdkampioen van de RSB, William Gijsen, stonden een pion voor. In beide gevallen bleek dit echter niet genoeg voor de winst, zodat beiden in remise moesten berusten.

Vooraf had de teamleider voor één winstpunt getekend, achteraf vond hij toch dat er één punt verloren was. “Dan maar de laatste 2 ronden winnen” eindigde hij met veel vertrouwen de analyse aan de bar…

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord