Luana Mensing slaat toe!

Luana stuntte tegen Floris

SLIEDRECHT – In de 26e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Luana Mensing opnieuw laten zien een aanwinst voor de seniorencompetitie te zijn. Tegen KNSB speler Floris Verweij speelde ze een prima partij en pareerde ze goed alle aanvallen. Floris was er zo van onder de indruk dat hij in de tijdnoodfase – waarin hij vaak zijn beste schaak laat zien- misgreep en meteen kon opgeven.

Na haar plaatsing voor het NK-jeugd is dit een nieuwe mijlpaal voor de pas 11- jarige Luana.

Als Peter van den Bergh de volgende ronde wint, mag hij zich opnieuw een jaar lang clubkampioen noemen. Eigenlijk kan dat al na zijn mooie winst op 20-voudig kampioen Wim Hokken, maar Van den Bergh komt nog 4 (!) keizerpunten tekort.

Robert gaf zijn vader schaakles

De nummer 2 en drie uit de rangschikking kwamen niet in actie en zo kon Robert van Rekom, na winst op vader Jerry, weer wat dichterbij kruipen. Arjan van der Leij wist in een korte partij te winnen van Jorik Klein en komt de top 10 binnen.

Martin Prins kon na zijn verlies tegen William Gijsen alleen maar toegeven dat William een zeer sterke schaker is geworden, terwijl Kees Wessels, in samenwerking met de klok, Hans Klein tot opgave dwong.

Joost Stoker had de hele avond nodig tegen Henk van der Hoek, maar wist uiteindelijk toch de winnende combinatie te vinden. Ook Tim de Waard hield het heel lang vol tegen Jurgen de Haan, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de rechtenstudent.

Debutant Bert Dobber kreeg in zijn eerste partij in Sliedrecht meteen een oude bekende tegenover zich. Tegen oud-Dordtenaar Jan Sulman speelde Dobber een scherpe partij en wist in het eindspel met een vrijpion de strijd te beslechten.

Bij de partij tussen Marcel Klein en Henri Hartog gingen beide spelers in de fout door een stuk weg te blunderen. De fout van Henri was echter de grootste en zo kon Marcel alsnog met de winst aan de haal. Johan Gijsen speelde opnieuw een goede partij, maar zag Luc Leendertse toch nog winnen.

 

Oudgedienden Peter de Voogd en Leo Koppelaar waren lange tijd aan elkaar gewaagd. Koppelaar vond echter een verzwakking in de stelling van De Voogd, won een stuk en daarmee ook de partij.

Arco van Houwelingen leek te gaan winnen van Ferhat Erdogan, maar wist in het eindspel de juiste zetten te vinden en zag de winst naar Erdogan gaan. Mark van Hulst kon tegen Jochanan Alberts een geofferd stuk terug winnen, maar door zetverwisseling kwam Alberts er beter uit en schoof naar de winst.

A.s. donderdag wordt de 27e ronde gespeeld. A.s. zaterdag wordt het 38e Alblasserwaardtoernooi gehouden. Inschrijven is nog steeds mogelijk.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord