Veel partijen snel klaar in interne competitie

Hans won snel van Wim

SLIEDRECHT – De meeste spelers in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht dachten dat het de 28ste ronde  opnieuw snelschaken was, want bijna alle partijen waren voor elf uur al afgelopen.

De competitie loopt weliswaar op zijn einde, maar dat houdt niet in dat er niet meer om de punten wordt gespeeld. Zo wist Hans Klein al na 12 zetten oud-kampioen Wim Pool van het bord te spelen. Pool had een off-day en zag al heel snel dat hij een stuk  kon inleveren, en gaf meteen op. Pool moet nu wel gaan oppassen voor zijn 2e plaats in de ranglijst

Robert won fraai van Johan

Concurrent in de top-3, Robert van Rekom wist wel te winnen. Tegen routinier Johan van der Griend kreeg Van Rekom een leuke variant op het bord waaruit hij al snel een prima stelling wist op te bouwen. De Dordtenaar on achteraf dan ook alleen maar toegeven dat hij geen kans had gehad tegen de volgens hem “sterkste” Van Rekom.

William Gijsen kon deze ronde geen vuist maken tegen veelvoudig kampioen Wim Hokken en moest ook al snel opgeven. Joost Stoker en Jaap Euser hadden wel de langste partij van de avond en kort na 11 uur moest Stoker toch nog zijn koning omleggen.

De partij tussen Jerry van Rekom en Kees Wessels was al vanaf de eerste zet gedoemd om in remise te eindigen en dit was dan ook al snel de uitslag. Jorik Klein en Wout Boer deden er wel iets langer over, maar ook hier werd na een wat saaie partij het punt gedeeld.

Martin Prins kon het, net als in de eerste competitiehelft, niet bolwerken tegen Martijn Stoker en zag het punt aan zijn neus voorbij gaan. Marcel Klein hield het lang vol tegen Jurgen de Haan, maar het punt ging toch naar de “verliefde” rechtenstudent.

Peter Vis dacht te gaan winnen tegen Bert Dobber, maar deed blijkbaar toch ergens iets fout in de afwerking en moest genoegen nemen met een halfje. Yaro van Beest scoorde een mooi punt door Mark van Hulst van het bord te combineren.

Ferhat Erdogan kon de echt snelschakende Jochanan Alberts een halt toeroepen door slim zijn stukken te laten samenwerken, terwijl Henk Prins weinig moeite had met Cees Moes.

Arco wordt steeds sterker

Koos van den Berg zag Peter de Voogd misgrijpen en maakte van de vrije ruimte volop gebruik om de stelling van De Voogd te slechten. Arco van Houwelingen had in Leo Koppelaar een stugge tegenstander, maar Van Houwelingen paste zijn reeds opgedane kennis goed toe en speelde Koppelaar langzaam van het bord.

A.s. donderdag wordt de 29e en voorlaatste competitieronde gespeeld en speelt het 4e team de belangrijke thuiswedstrijd tegen Ivoren Toren 4 uit Rotterdam.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord