Open Kampioenschap van de Drechtstreek 2018: Wie wordt de opvolger van Joost Stoker?

Joost Stoker, kampioen 2017

Het is de laatste jaren al een echte traditie aan het worden: de laatste 2 maanden van het schaakseizoen kan men weer meespelen om het Open Kampioenschap van de Drechtstreek. Schaakvereniging Sliedrecht organiseert dit gezellige, laagdrempelige toernooi alweer voor de 13e keer op rij.

Vorig jaar was Joost Stoker de verrassende winnaar en hij zal uiteraard zijn titel gaan verdedigen. Maar de concurrentie is hevig, want ook oud-winnaars als Jorik Klein, Robert van Rekom, Wout Boer en Henk prins zullen voor de top gaan. En wat te denken van Wim Pool, Niels Mijnster en Wim Hokken?

Het toernooi start op 26 april en de overige rondes worden gespeeld op 3, 17, 24 en 31 mei en 7 en 14 juni. De prijsuitreiking zal zijn op 21 juni, waarbij op deze avond tevens een snelschaaktoernooi zal worden georganiseerd.

De formule is niet veranderd: 7 ronden Zwitsers in 1 grote groep met een bedenktijd van 90 minuten + 15 sec. per zet voor de gehele partij. Ook dit jaar is het mogelijk 2 byes op te nemen (niet in de laatste ronde). Het inschrijfgeld is nog steeds 5 euro.

De uitslagen zullen worden doorgegeven aan de KNSB voor ratingverwerking.

Aanmelden kan vanaf heden bij Mark van Hulst via wedstrijdleider@schakendsliedrecht.nl.

Er wordt gespeeld in de vaste speelruimte van SV Sliedrecht: Aktiviteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht.

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord