Tweede team pakt laatste strohalm in Scherpenisse

Het oude Raadhuis (1594) van Scherpenisse

SCHERPENISSE – Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de laatste strohalm gegrepen om degradatie uit de derde klasse van de landelijke competitie voorlopig te voorkomen. Tegen het Zeeuwse ZSC 1 boekte het team van teamleider Leo Koppelaar een stevige 6-2 overwinning. Daarmee steeg de promovendus van vorig seizoen naar een veilige achtste plaats, maar slechts met 1 bordpunt meer dan naaste concurrent Messemaker 1847 2, dat verrassend won van Souburg 1.In het Zeeuwse Scherpenisse speelde Sliedrecht 2 in het oude Raadhuis uit 1594. Dat maakte toch wel enige indruk bij de baggeraars, want echt goed kwamen de Sliedrechters niet uit de startblokken. Na 2 uur spelen kwam daar toch wel snel verandering in. Hans Klein speelde zijn vriendelijke tegenstander langzaam maar zeker naar een nul toe.

De RSB-jeugdkampioen speelde weer remise

William Gijsen maakt in zijn debuutseizoen in de KNSB nog steeds jacht op zijn eerste winstpartij. Deze kwam dit keer ook niet en de remise was een logische uitslag. Die uitslag was minder logisch bij Wout Boer gezien het grote eloverschil in het voorstel van Boer. Maar met het halfje kwam Boer eigenlijk nog goed weg.

De stand kwam verrassend genoeg in evenwicht doordat Andrew Mensing een mislukte opening niet meer te boven kwam.

Jerry van Rekom bewees zijn goede externe vorm door opnieuw te winnen. Zo bleef hij ongeslagen en bracht hij zijn team weer op voorsprong.

Die voorsprong werd verdubbeld door Wim Hokken, die zijn tegenstander eigenlijk de gehele partij geen kans gaf op meer dan de nul die hij nu boekte.

Kopman Teunis den Rooijen zorgde voor de definitieve winst door in een ingewikkelde stelling zijn dame offerde voor een gewonnen stelling.

Adrian won opnieuw

Het slotakkoord kwam van Adrian Mensing, die aanvankelijk minder leek te staan, maar een onjuist offer van de tegenstander bracht hem in gewonnen stelling en dat wist hij netjes uit te spelen.

Met 6-2 Scherpenisse verlaten is goed, maar de strijd tegen degradatie is nog niet gestreden. Ook in de laatste wedstrijd – tegen Landau Axel 1 – zal er gescoord moeten worden om in ieder geval minstens als achtste te eindigen. De teamleider zal ongetwijfeld een nieuw strijdplan gaan bedenken.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie