Strijd om 2e en 3e plaats nog niet gestreden

Wim stevent op tweede plaats af

SLIEDRECHT – Voor de 2e en 3e plaats in de eindrangschikking van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht wordt nog volop gestreden. Wim Pool heeft de beste papieren na knappe winst op Teunis den Rooijen, terwijl Robert van Rekom tegen Kees Wessels niet verder kwam dan remise.

De laatste ronde op 19 april a.s. zal de beslissing moeten brengen.

Voorzitter Jerry van Rekom moest aantreden tegen angstgegner Johan van der Griend en beide spelers gaven elkaar geen duimbreed toe. Na de te verwachten puntendeling claimden beide spelers een ‘plusremise’ te hebben gescoord……

Jan Sulman gaf Wim Hokken goed partij, maar de 20-voudig kampioen was een maatje te groot voor de ‘Koning van Brabant’. Joost Stoker is al in training om zijn titel van kampioen van de Drechtstreek te verdedigen en liet zien goed in vorm te zijn. Tegen jeugdtalent William Gijsen wist hij de stelling goed gesloten te houden en kon zo een halfje meenemen.

Meinte speelde sterk tegen Hans

Hans Klein zag een betere stelling tegen Meinte Smink instorten en moest uiteindelijk met een nul naar huis. Ook Jochanan Alberts moest het deze ronde zonder punten stellen. Martin Prins speelde een puike partij en wist al snel tot winst te komen.

Ferhat Erdogan ging vol in de aanval tegen Jurgen de Haan, maar vergat zijn verdediging. De Haan brak door en kon het punt bijschrijven. Leo Koppelaar en Marcel Klein gaven elkaar geen duimbreed toe en aan het eind van de avond werd met een biertje de vrede getekend.

Tuinman Henri won weer eens

Floris Verweij kon zijn goede vorm van de laatste KNSB ronde opnieuw tonen en speelde tegen Henk van der Hoek rustig naar de winst, zonder in tijdnood te komen. Henri Hartog speelde tegen Cees Moes een partij uit één stuk en kon al snel het punt bijschrijven.

De vereniging krijgt al enkele weken bezoek van twee nieuwe spelers. Michael Boom en Ronald Winkel hebben het spel aardig onder de knie en oefenen tegen de geroutineerde spelers. Zij hebben nog wat moeite met het lange speeltempo, maar door de trainingspartijen gaan ze snel vooruit!

A.s. donderdag is de laatste ronde van de competitie en a.s. zaterdag spelen het 1e en 2e team thuis de laatste ronde in de KNSB competitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord