Schakers spelen laatste competitieronde

Met de 30e ronde achter de rug is de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht gespeeld. De eindstand is nu bekend en in de top 5 is er t.o.v. van vorige week niets veranderd.

Peter van den Bergh was 3 ronden eerder al kampioen en alleen om de 2e en 3e plaats werd nog gestreden. Na zijn winst op Luana Mensing inde laatste ronde, is Wim Pool definitief tweede geworden. Robert van Rekom completeert het ‘schavot’ met een keurige derde plaats.

Of het nu lag aan het mooie weer of de belangrijke KNSB ronde van zaterdag, slechts 16 spelers togen naar de Havik voor de laatste competitieronde. Toegegeven, de podiumplaatsen waren al vergeven, al was er in de lagere ratinggroepen nog wel wat strijd.

Peter van den Bergh speelde tegen Johan van der Griend een scherpe partij die uiteindelijk met winst voor de clubkampioen eindigde.  Peter Vis had een off-day en zag zijn stelling tegen Wim Hokken al na enkele zetten instorten. Peter kon er gelukkig nog om lachen.

Leo Koppelaar hield het aardig vol tegen William Gijsen, maar het krachtsverschil was te groot en Leo kon aan bar zijn verdriet wegdrinken. Arjan van der Leij zag het helemaal zitten in zijn partij tegen Kees Wessels en ging al vroeg aan het bier. Met deze ‘doping’ kon Arjan al snel het punt bijschrijven.

Ferhat Erdogan kon tegen Martin Prins geen vuist maken en Jochanan Alberts moest in Tjerry Hut zijn meerdere erkennen.

Een mooie opsteker was er voor Arco van Houwelingen die, ondanks een wan mindere opening, zich helemaal terugvocht tegen Tim de Waard en zo de competitie met een mooie winst afsloot.

A.s. donderdag start het Open Kampioenschap van de Drechtstreek. Een gezellig 7-rondig toernooi waar men zich nog steeds voor kan opgeven. Alle info op www.schakendsliedrecht.nl.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord