Tweede plaats voor Sliedrecht 1, Sliedrecht 2 laat het afweten

SLIEDRECHT – De Sliedrechtse hoofdmacht is dit seizoen op een prima tweede plaats geëindigd in de landelijke 3e Klasse, achter het onoverwinnelijke DSC Delft. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was een formaliteit en werd met meerdere vingers in de neus gewonnen. Het werd 5,5 – 2,5 tegen een zwak team van Schaakhuis uit Den Haag.

Speelzaal De Havik, met teamleider Leo Koppelaar op de voorgrond

In totaal werden er dit seizoen 12 matchpunten gescoord door Sliedrecht 1. Kopman Peter vd Bergh scoorde, ondanks 2 verliespartijen in de laatste 2 ronden, met 2186 de hoogste TPR van het team. In 9 ronden behaalde hij 5,5 punten. Robert van Rekom schaakte met 6 punten uit 8 partijen de hoogste plusscore bij elkaar en tevens een TPR van 2150.  Tobias Dekker completeert de TPR-top 3 met een score van 2078.

Debutant Sliedrecht 2 wist zich niet te handhaven in de landelijke 3e Klasse. De 4,5 -3,5 nederlaag tegen het Zeeuwse Landau-Axel was erg onnodig. Helaas krijg je in de schaaksport wat je verdient, het scorebord liegt nooit. Teamleider Leo Koppelaar heeft er alles aan gedaan om de kans op handhaving zo groot mogelijk te houden. Enkele individuele fouten waren echter fataal afgelopen zaterdag.

Onze vrienden van De Giessen & Linge wisten zich knap te handhaven, door een noodzakelijke overwinning op het Limburgse Blerick.

Komend seizoen zal alles anders zijn. De KNSB-competitie gaat een andere opzet krijgen, waarschijnlijk met een nieuwe 4e Klasse. De RSB-competitie gaat tevens geen promotiemogelijkheid meer bieden. De selectiecommissie zal de komende maanden gebruiken om aan de hand van een uitgebreide inventarisatie onder al de Sliedrechtse leden de nieuwe samenstellingen van Sliedrecht 1,2,3,4,5 en 6 vast te stellen. Uiteraard zijn de persoonlijke voorkeuren hierbij leidend.

De KNSB- en RSB-wedstrijden zitten er weer op, het seizoen van de kampioenschappen en toernooien gaat weer van start. Veel plezier!

Dit bericht is geplaatst in Extern, Geen categorie, KNSB Sliedrecht 1, KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord