2e ronde OKD: nog 5 spelers op 100%

Bram Capelle, verrassende koploper

SLIEDRECHT – Na de 2e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek hebben 5 spelers beide partijen gewonnen en staan zo op een keurige 100%. Naast toppers als Peter van den Bergh en Tobias Dekker, vinden we ook Jan Sulman en Bram Capelle in de top. Een mooie prestatie voor beide spelers.In de 3e ronde zal de top 5 onderling gaan strijden voor de topposities.

Peter van den Bergh had in deze ronde de nodige moeite met Jaap Euser, maar wist in het eindspel de winnende combinatie te vinden. Ook Tobias Dekker wist pas na een lange strijd te winnen van Bert Dobber.

Oud-winnaar Winnaar gaat ook aan kop

Jurgen de Haan liet tegen Wout Boer zien steeds sterker te worden en hield de routinier heel de avond bezig. Boer had echter de langste adem en in het verre eindspel wist hij het punt binnen te slepen.

Ook deze ronde waren er slechts twee remises. Kees Wesels en Teunis den Rooijen waren al klaar voor de koffie koud kon worden. Na een saaie opening werd al snel het punt gedeeld. Peter Vis en Jerry van Rekom hadden meer moeite om tot puntendeling te komen. Vis leek beter te staan, maar kon niet door de stugge verdediging van ‘El Presidente’ komen.

Hans raakt weer in vorm

Ondanks goed spel wist Yaro van Beest niet tot scoren te komen tegen Wim Hokken terwijl Hans Klein met veel moeite wist te winnen van Hans Uitenboogaard.

In de onderste helft van de partijenlijst wisten de sterkere spelers allemaal te winnen. Gerrit de Jong van PASCAL had een goede partij tegen Henk Prins, maar moest toch zijn koning omleggen.

Vanwege Hemelvaartdag is er 10 mei geen schaken. Op 17 mei wordt de derde ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord