Luana Mensing eindigt keurig als 7e bij NK Jeugd D

Luana speelde sterk

RIJSWIJK – Bij het NK Jeugd D (t/m 12 jaar) heeft Luana Mensing het uitstekend gedaan. Na 3 zware speeldagen eindigde de 11-jarige Luana keurig als zevende in het sterke deelnemersveld. Met 5,5 punten uit 9 partijen kan zij met trots terugkijken op het NK. Op naar het volgende…

Pa Henk en Luana maakten het volgende duoverslag:

Donderdag, 10 mei 2018. De start van het NK-D staat voor de deur. Wat spannend om hier weer aan mee te mogen doen. Ik kijk er erg naar uit. Op naar Rijswijk. Op basis van rating hadden we ingeschat dat mijn eerste tegenstander Aurelia zou worden. Had links en rechts opgevangen dat zij de beste was in haar categorie.  Gelukkig had ik mijn zenuwen in bedwang en kon na een korte partij het punt bijschrijven. We konden daarna samen met Piet Peelen de partij analyseren. En dat was best hilarisch. Volgens mijn tegenstandster had ik niet gewonnen.. Maar had zij opgegeven. Ze had o.b.v. aantal punten namelijk bepaald dat ik 5 punten voor stond.. En dat is met een ratingverschil van 1000 elo punten nooit meer in te halen.

De tweede partij tegen Yiling Liu betekende klotsende oksels voor mijn vader maar voor mij niet. Mijn tegenstander stond een loper voor, maar ik had drie pionnen ter compensatie. Uiteindelijk won ik door een dubbele aanval. Na de analyse begreep ik de soppende oksels van mijn vader wel wat beter.

Latertje

De derde partij moest ik tegen Manasvita Basa. Ik was toen meer gestrest dan ooit, want de derde partij tegen de kampioene van de NK-C meiden is wel intimiderend. Gelukkig kwamen mijn vrienden mij opbeuren zodat ik dat ik rustig aan de partij kon beginnen. De partij eindigde uiteindelijk in een remise waarbij gezegd moet worden dat Manasvita hier dat halfje voor de poorten van de Hel heeft weggesleept. Uiteindelijk zaten alleen Manasvita en ik nog aan het schaakbord. De hele zaal was verder leeg. Dit schijnt vaker voor te komen bij schakers uit regio Sliedrecht. Mijn vader heeft er nog wel es nachtmerries van. Maar goed. Met 2,5 uit 3 partijen kun je goed thuiskomen.

De volgende dag moest ik in de eerste ronde tegen een in bloedvorm verkerende Luna Morote. Een onachtzaamheid in het begin van de partij koste me een pion en slechte stelling en daarna kon ik geen goeie zet meer vinden. En was de partij verloren. De partij kon ik gelukkig snel vergeten door de  hulp van mijn goeie vriendin Eline. Mijn tegenstandster was Evi Maris. Met een aftrekaanval won ik haar dame en niet veel later ook de partij. Hoewel dat nog best moeite heeft gekost. Zoals mijn vader altijd zegt: een punt is een punt. De laatste partij moest ik tegen Lynne Bruggink. Ook deze partij was lastig. Gelukkig werden de actieve stukken al snel afgeruild waarna een gewonnen eindspel met paar pionnen overbleef. Met 2 uit 3 toch een goed resultaat behaald.

Flink aan de bak

Op dag drie moest ik tegen Stella Honkoop. Zij is een grote concurrent aangezien zij alles nog had gewonnen. Ik had mij goed voorbereid maar dat kwam helaas niet op het bord. De partij begon goed. Maar in het middenspel maakte ik een foutje waarna een dubbele aanval mij de kop koste. Heb toen opgegeven

De tweede partij van de dag moest ik eerst tegen Katja Venema, maar toen ik aan het bord verscheen moest ik wederom met zwart tegen Dana. Ik had eigenlijk moeten winnen maar ging door de vlag. De partij zoals te vinden op de site is fout ingevoerd, want er stond nog een pion van mij op h7. Ik was erg teleurgesteld na afloop. Heb me wel weer herpakt en de laatste partij nog gewonnen. Heb net mijn doelstelling niet gehaald. Maar kijk terug op een leuk en boeiend NK. Misschien dat ik volgend jaar nog eens met een NK mee mag doen.

Klik hier voor de uitslagen en de eindstand.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord