Gele Leger op volle oorlogssterkte naar Fourmies (III)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het Gele Leger

SLIEDRECHT/FOURMIES – Ook dit jaar gaat het gemêleerd leger tijdens het Pinksterweekend Noord-Frankrijk onveilig maken, of zoals een leger doet, veroveren. En ook dit jaar wordt er veel verwacht van de manschappen van de generaals Robert van Rekom en Martijn Stoker.

s5-teamleiders

De legerleiding

De in onder trouw zijnde legerleiding gaat met een vernieuwd bataljon naar Fourmies, alwaar de veldslag zal aan worden gegaan met een Frans Vreemdelingenlegioen, bestaande uit vele Oostblok militairen, maar ook met wat Belgische huurlingen. Het belooft een fanatieke en sportieve strijd te worden.

Met Peter van den Bergh heeft het Gele Leger de sterkste gladiator in haar midden, en omdat hij even van het vaderlijke juk is verlost zal hij volop de strijd aangaan met die broodschakende huurlingen.  Of hij 7 ronden scherp zal zijn zal mede afhangen van zijn stapgedrag op de zaterdagavond.

Marcel Petit heeft zich op het laatste moment opgegeven. Sinds hij thuis elke dag een hondje {wandelende rat) moet uitlaten heeft hij alsnog besloten de strijd aan te gaan met die rare Fransen. Van de ene poepdoos naar de andere strontlinie…

Rekruut Jurgen

In Jan Sulman heeft de legerleiding een geroutineerde hospik-psycholoog in de gelederen. Gevreesd wordt wel dat hij overuren zal draaien. Hij bereidt zich vooral voor op de uitspattingen van verkenner Jurgen de Haan, die thuis heeft moet beloven dit keer zonder schrammen thuis te komen, en van debutant Johan van de Griend, waarvan wordt gevreesd dat hij de strijd via de Franse slag zal aangaan. Met alle gevolgen van dien, omdat hij net de slag bij Hastings maar net heeft overleefd..

Eddy Korevaar heeft aangegeven dat hij graag als nieuweling aan het front wil strijden. Hij heeft dan ook niets te verliezen bij zijn eerste veldslag. Al vrezen velen dat hij het grote Fourmies vergelijkt met het iele Giessenburg.

Als spion zal dit jaar André van Dieën worden ingezet. Deze uitvinder van de waterbus zal zich tijdens zijn stofzuigervrije weekend vooral richten op de waterpartijen van de tegenstander.

Legerarts Willem Kuiper heeft aangegeven extra verband mee te zullen nemen. Gezien zijn syndroom van vergeetheid zal het hooguit bij enkele pleisters blijven.

Als kleinste wapen zal het Gele Leger opnieuw La Chouffe Henri Hartog inzetten. Deze topfavoriet in de B-groep zal op zijn hoede zijn voor elke hond die in zijn buurt komt, want van de vorige hondsdolheid is hij nog maar net volledig genezen.

LOP16-joostb

Quizmaster Joost Brandsteder

Nu Quizmaster Joost Brandsteder Stoker door de legerleiding is ontslagen en is gedegradeerd tot vaandrig vrezen velen dat hij snel de witte vlag zal hijsen.

En de opvolger van de quizmaster is niemand anders dan El Presidente, die op zaterdagavond de algemene kennis van een ieder zal meten. Ook heeft hij zich weer opgeworpen als gids op de heen- en terugreis.

Gezien zijn wandelconditie zal Pierre Poisson zich vooral tussen de linies bewegen. Hij heeft het al een tijdje over de Vierdaagse van Fourmies en velen weten wat dat betekent.

De kersverse kampioen van de Alblasserwaard Niels Mijnster is aangesteld als Soldaat Kok. Nou ja, in België spreken ze ook wel over frietboer. Hij zal hulp krijgen van Zwarte Kip-specialist Sulman.

En over voeding gesproken. RSB-jeugdkampioen William Gijsen heeft opnieuw aangegeven alleen naar het front te gaan na een flinke portie patat met vette mayonaise. Dat vette zal wel goed komen.

Johan gaat weer zingen

Kakkerlak Johan Gijsen zal zich als infiltrant gaan bewegen in de frontlinie van de tegenstander. Via het “hand-in-hand kameraden” zal hij die Fransen wel een lesje leren.

Teunis den Rooijen zal als Strategospecialist de legerleiding gaan adviseren. Of dat veel goeds voorspelt is de vraag. De aanstaande bruidegommen zullen extra op hem letten.

Debutant soldaat Koos van den Berg zal zijn ogen uitkijken en zal daarom vooral beschermd worden door de routiniers. Hij krijgt vooral een corveerol en dat zal zoals altijd bij beginners het schoonmaken van de toiletten van de frontsoldaten zijn.

Disco Arjan

Arjan van der Leij zal als Kapitein ter Zee gaan fungeren. Gezien zijn geografische kennis zal hij pas na het weekend merken dat er in Fourmies geen zee is te bekennen…

Debutant soldaat Tjerry Hut krijgt een speciale behandeling, want na een mislukt college zal hij via een speciale escorte naar de nu nog Franse camping worden gebracht.

Slijterij Van Rekom

En dat het Gele Leger gele vloeistof meeneemt lijkt logisch, maar dat daarvoor Huize Van Rekom omgebouwd moest worden tot slijterij is wat anders. Dat met deze vloeistof de eerste veldslag gewonnen lijkt te zijn moge duidelijk zijn, want die Fransen zijn alleen die zure wijn gewend. Maar of die eerste slag een daalder waard zal zijn zal in de tweede veldslag duidelijk worden.

Al met al wordt er een strijdbaar weekend verwacht, waarbij het Gele Leger weer denkt toe te gaan slaan. Door hier te klikken zijn de veldslagen vanaf aanstaande zaterdagochtend 19 mei live te volgen.

De eerste soldaten zijn onderweg…

 

En vertrokken! De slijterij is geplunderd en de eerste manschappen hopen rond 15.00 uur het front te hebben bereikt. Het basiskamp zal zo snel mogelijk ingericht worden, want zaterdagochtend volgt de eerste veldslag. Vanavond moed indrinken, zwarte kip en het Gele Leger is er klaar voor…

Een andere vooraankondiging van de invasie van het Gele Leger in Fourmies staat op www.dordrecht.net.

Dit bericht is geplaatst in Fourmies2018. Bookmark de permalink.

Geef een reactie