3e ronde OKD: Gaat Peter van den Bergh voor de dubbel?

Wout Boer redde het niet tegen de koploper

SLIEDRECHT – Na de 3e ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Peter van den Bergh als enige speler nog de volle 100%. In een onderling duel met mede-koploper Wout Boer sloeg Van den Bergh in het eindspel toe en wist zo zijn derde punt bij te schrijven. Na het clubkampioenschap heeft Peter dit seizoen duidelijk zijn zinnen gezet op ‘de dubbel’

De koploper wordt achtervolgt door 3 spelers met elk 2,5 punten. Opvallend genoeg kwamen deze spelers niet in actie in de derde ronde. Hier achter volgen weer een groot aantal spelers met 2 punten.

In deze ronde waren leuke partijen te zien. Zo speelden Johan van de Griend en William Gijsen een lange partij waarin beide spelers kansen hadden. In het eindspel probeerde Gijsen met een stukoffer ruimte te creëren voor een vrijpion, maar met goed verdedigen wist Van der Griend de stelling op remise te houden.

Opnieuw remise voor Peter

Peter Vis wist, ondanks een wat mindere opening, toch nog terug te vechten tegen Hans Klein en kon opnieuw een halfje van een sterkere speler afsnoepen.

Joost Stoker en Ron Melger streden de hele avond om het punt. Stoker had uiteindelijk de langste adem en langzaam maar zeker wist hij de stelling binnen te dringen en in tijdnood kon Melger alleen nog opgeven.

Yaro van Beest speelde een puike partij tegen Henk van der Hoek en liet zo opnieuw zien steeds beter te gaan schaken.

Yaro speelde sterk

Mark van Hulst leek op de winst af te stomen tegen Michael Bijkerk, maar greep mis in gewonnen stelling en zag het punt alsnog naar de Papendrechter gaan.

Hans Uittenboogaard wist zijn verlies van vorige week weer goed te maken door sterk te winnen van Tim de Waard. Ook Arco van Houwelingen scoorde zijn eerste punt na een mooie aanvallende partij tegen routinier Leo Koppelaar.

A.s. donderdag wordt de 4e ronde gespeeld met, vooral aan de top, interessante partijen.

 

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een reactie