Aankondiging

SLIEDRECHT – De temperaturen worden hoger, de barbecues zijn weer actief en dan begint het inmiddels alweer een traditie te worden: Het Vakantietoernooi in Sliedrecht staat weer voor de deur. Alweer voor de 4ekeer gaat Schaakvereniging Sliedrecht het Vakantietoernooi organiseren.  Het concept blijft hetzelfde.  Er kunnen per avond 3 rapidpartijen worden geschaakt, maar men kan er ook 1 of 2 spelen. Het toernooi bestaat uit 6 donderdagen en bij minimaal 9 gespeelde partijen komt men in de ranglijst die bestaat uit 3 ratinggroepen.  En iedereen weet dat de prijsuitreiking in Sliedrecht altijd een feest is met vele prijzen.

De speeldata: donderdagen 11, 18 en 25 juli, 1,8 en 15 augustus

Het concept werkt en wordt langzamerhand door meerdere verenigingen overgenomen en dat vinden wij helemaal prima.  Want het gaat niet alleen over het concept, maar ook om de sfeer er omheen.  En die is in Sliedrecht altijd ongeëvenaard.  In welke ratinggroep je ook speelt, of je huisschaker bent, jeugdspeler of je rating is boven de 2000.  Je speelt altijd op eigen niveau in de gezellige zaal van Schaakvereniging Sliedrecht, waar niet alleen de sfeer goed is, maar er ook altijd hapjes en drankjes klaar staan.  Wie verlangt er nu al niet naar de haringavond bijvoorbeeld.  In een altijd gezellige sfeer worden op elk niveau partijen gespeeld, gelachen, een drankje aan de bar gedaan en mooie verhalen verteld.

De afgelopen jaren ging de wisselbeker naar Rik de Wilde en Rembrandt Bruil.  De vraag is natuurlijk wie er dit jaar met de hoofdprijs vandoor gaat. Maar in elke ratinggroep zijn mooie prijzen te winnen.

Toernooi informatie:

 • Speeldata: donderdagen 11, 18 & 25 juli en , 1, 8 & 15 augustus 2019
 • Plaats: Activiteitencentrum “De Havik” (Thorbeckelaan 110, Sliedrecht)
 • 3 partijen per avond (1 of 2 partijen per avond is ook mogelijk)
 • Aanvang ronde 1: 20:15u; ronde 2: 21.05u en ronde 3: 22:00u
 • Aanwezig of aangemeld: 20u
 • Speeltempo: 15 minuten met 10 seconden increment per zet per persoon
 • Indeling: 3 groepen volgens Zwitsers systeem
 • Minimaal aantal partijen voor prijzenpot: 9
 • Prijsuitreiking: donderdag 15 augustus direct na laatste ronde, prijzen in natura
 • Inschrijfgeld: gratis

Ten opzichte van vorige jaren zijn er wel een aantal zaken die we als organisatie hebben aangepast.

 • We beginnen op 11 juli en gaan door zonder vakantiestop om te eindigen op 15 augustus. De mogelijke speeldata zijn dus 11-7. 18-7, 25-7, 1-8, 8-8 en de finaleavond is op 15-8.
  • Omdat er waarschijnlijk wat bouwwerkzaamheden in onze speellocatie gaan plaatsvinden vanaf half augustus hebben we voor deze optie gekozen.
 • Naar aanleiding van de feedback van spelers hebben we besloten 2 belangrijke punten aan te passen
  • Het speeltempo. Dit was altijd 20 minuten per persoon per partij, maar we gaan dit jaar met increment spelen:  15 minuten met 5 seconden increment vanaf de eerste zet
  • Dit jaar spelen we in 3 gesloten ratinggroepen, dus je speelt altijd tegen iemand uit je eigen ratinggroep. Kans is wel groter dat je 2 keer tegen dezelfde tegenstander komt te spelen, maar dat is iets wat we gedurende het toernooi gaan zien.

Schrijf je nu in via vakantietoernooi.sliedrecht@gmail.com of via de link: Klik hier

Wij gaan er met elkaar weer een mooi toernooi van maken.

Toernooiposter: Aankondiging Vakantietoernooi 2019 V1

 

Dit bericht is geplaatst in Vakantietoernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie