Zesde ronde OKD: Teunis den Rooijen laat favoriet glippen

Teunis speelde sterk tegen de favoriet

SLIEDRECHT – De zevende en laatste ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek zal beslissend zijn voor de einduitslag. Peter van den Bergh en Tobias Dekker gaan na afgelopen donderdag na de zesde ronde samen met 5 punten aan kop, maar worden op een half puntje gevolgd door Wim Pool en William Gijsen. A.s. donderdag zullen de 4 koplopers onderling gaan uitmaken wie de nieuwe kampioen wordt.Peter van den Bergh had de nodige moeite met Teunis den Rooijen, die brutaal in de aanval ging en zelfs beter kwam te staan. In het eindspel knokte van den Bergh zich terug en wist er met hangen en wurgen nog een halfje uit te slepen.

Tobias Dekker had aan Henk Prins eveneens een stugge tegenstander. Prins offerde stevig, maar het offer zette niet door en Dekker ging met het punt aan de haal.

William Gijsen voegde zich bij de top 4 door knap te winnen van routinier Hans Klein, terwijl Wim Pool de opmars van Jan Sulman met veel moeite wist te stuiten.

Kees weet weer wat winnen is

Kees Wessels week van zijn gebruikelijke remisedrang af en wist via een sterke aanval Martin Prins te verslaan.

Eddy Korevaar en Meinte Smink streden lang om het punt, maar nadat Smink in tijdnood  misgreep, moest hij zijn koning omleggen. Yaro van Beest speelde sterk tegen Floris Verweij, maar Van Beest koos de verkeerde voortzetting en zag zijn stelling instorten.

Wim Hokken liet geen spaan heel van Peter Vis, die al snel aan het bier kon. Jerry van Rekom en Wout Boer speelden hun gebruikelijke remise, maar daar was vooral laatstgenoemde blij mee.

Luana won supersnel

Luana Mensing was als eerste klaar nadat Henk van der Hoek al snel een stuk in de aanbieding deed. Hans Uitenboogaard had een korte partij tegen Johan van de Griend en zag eveneens al na enkele zetten zijn stelling instorten.

Michael Bijkerk profiteerde van een onnauwkeurigheid van Jaap Euser en kon een mooi punt bijschrijven. Ook Cees Moes had een goede avond: met een sterk paard in het centrum wist hij de stukken van Mark van Hulst vast te zetten en kon zo het punt bijschrijven.

A.s. donderdag wordt de zevende en laatste ronde gespeeld. De altijd ludieke  prijsuitreiking is op 21 juni a.s.

Indeling 7e ronde:

1 Wim Pool Peter van den Bergh
2 Tobias Dekker William Gijsen
3 Wout Boer Eddy Korevaar
4 Kees Wessels Jerry van Rekom
5 Teunis den Rooijen Wim Hokken
6 Hans Klein Joost Stoker
7 Bert Dobber Floris Verweij
8 Ron Melger Jan Sulman
9 Meinte Smink Henk Prins
10 Peter Vis Luana Mensing
11 Michael Bijkerk Jurgen de Haan
12 Yaro van Beest Hans Uittenbogaard
13 Bram Capelle Martin Prins
14 Ferhat Erdogan Henk van der Hoek
15 Henri Hartog Cees Moes
16 Gerrit de Jong Tim de Waard
17 Arco van Houwelingen Koos van den Berg
18 Johan Gijsen Leo Koppelaar

Dit bericht is geplaatst in OKD. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord