Schaakvereniging Sliedrecht in nieuw seizoen op naar de 100 leden

Ook de jeugd gaat weer van start

SLIEDRECHT – Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht gaat op donderdag 6 september aanstaande echt van start met de eerste ronde van de interne competitie, zowel bij de jeugd als bij de senioren. In de inmiddels vertrouwde speellocatie – Activiteitencentrum De Havik – zullen het komend seizoen de stukken weer over het bord vliegen. De bijna 83-jarige vereniging gaat een spannend seizoen tegemoet. Bij de jeugd zullen enkele spelers weer mee gaan strijden om een NK-titel, terwijl bij de senioren de hoogste teams een woordje proberen mee te spreken in hun klasse, zowel landelijk als in de onderbond.

Clubkampioen Peter vd Bergh

Daarnaast gaat Schaakvereniging Sliedrecht komend seizoen op jacht naar de 100 leden. Met nog bijna 10 nieuwe leden erbij wordt deze mijlpaal hopelijk voor het eind van het jaar bereikt.
De nadruk zal echter weer bij de jeugd blijven liggen. Het actieve jeugdbeleid heeft het afgelopen seizoen al het nodige rendement opgeleverd. Het A-team speelde vorig jaar al in de hoogste jeugdklasse, Meesterklasse A.  Dit seizoen gaan Marijn den Hartog, Adrian Mensing, William Gijsen en Jorik Klein de opgedane ervaring omzetten in een top-5 positie.

Om deze successen te continueren en om de schaakjeugd nog meer aandacht te geven zullen extra activiteiten gaan plaatsvinden. Zo zullen weer extra schaaklessen gegeven gaan worden aan de talentvolle jeugdspelers. Zo zullen de talentvolste jeugdspelers training gaan krijgen van veelvoudig Nederlands kampioene Anne Haast. Ook  zullen er extra competities (dus extra bekers) plaats gaan vinden, en zal er weer deel worden genomen aan veel regiotoernooien en zeker aan de Merwede Jeugd Viertallencompetitie.
De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma’s halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap.
Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie. In drie groepen speelt de jeugd om de vele bekers, die elke competitie weer te verdienen zijn. Per seizoen zijn er twee competities, een najaars- en een voorjaarscompetitie. Door met extra jeugdleiders te gaan werken krijg elk jeugdlid zo meer persoonlijke aandacht. Ook zullen op vrijdagavond extra trainingen worden georganiseerd voor jeugdspelers die daar belangstelling voor hebben.

Senioren

Martin Prins aan het werk

Ook senioren kunnen natuurlijk terecht bij de 83-jarige Schaakvereniging Sliedrecht. Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is ook zeker geen verplichting om elke week te spelen. Wanneer men maar twee keer per maand kan spelen, kan men toch aan de onderlinge competitie deelnemen.
Komend seizoen zal Peter van den Bergh in zijn poging zijn titel te prolongeren vooral de aanstormende jeugd als gevaarlijkste tegenstanders krijgen. Zo zullen Niels Mijnster, Tobias Dekker, William Gijsen en Robert van Rekom een gooi gaan doen hun eerste cap te veroveren. En natuurlijk zal veelvoudig kampioen Wim Hokken  (20x) op jacht gaan naar het record van P.C. Parel, die 22 keer clubkampioen is geworden. En ook Jorik Klein aast op revanche en gaat voor zijn tweede cap, terwijl ook Wim Pool zijn kampioenschap terug wil winnen. En zal Wout Boer opnieuw tweede gaan worden?
Maar ook de nieuwkomers Tim Schakel en Willem Barendswaard zullen zich in de top gaan nestelen. Al met al is er voldoende spanning te verwachten in de onderlinge competitie.

Extern 

Daarnaast spelen de senioren in teams tegen andere verenigingen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt komend seizoen in de derde klasse KNSB. Daar zal het team zo hoog mogelijk gaan proberen te eindigen. Met een sterk verjongd team zal een plaats in de top mogelijk moeten zijn.
Het tweede team zal zich dit seizoen moeten bewijzen in de nieuwe vierde klasse van de KNSB. Met de doorstroming van enkele jeugdspelers en de komst van enkele routiniers zal het streven een plaats in de top zijn. Het derde team gaat dit seizoen in de Hoofdklasse van de Rotterdamse Schaakbond spelen. Nog nooit speelde een derde team zo hoog.
Voor het eerst zal Schaakvereniging Sliedrecht met maar liefst 6 externe teams gaan spelen.

Belangstelling

Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar men een schaakles kan volgen of zomaar een partijtje kan spelen. Natuurlijk kan er ook direct aan de onderlinge competitie worden deelgenomen (ingedeeld naar sterkte). De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats:

  • vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie;
  • vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren.

De speelzaal is Activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110 te Sliedrecht. De contributie bedraagt € 7,00 per maand, € 5,00 voor studerenden en € 5,00 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Voor meer informatie kan men terecht bij secretaris Peter vd Bergh, tel. 0184 – 692213, of bij Jerry van Rekom, tel. 0184 – 411212. Wanneer men competitie wil gaan spelen, deelt wedstrijdleider Mark van Hulst, tel. 0642943348, u graag in. Men kan natuurlijk ook op één van de clubavonden langskomen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord