Meesterklasse A team sterk uit de startblokken!

Het A team in de Meesterklasse A

DEN BOSCH –  Het nieuwe seizoen is ook voor onze topjeugd weer gestart.  Opnieuw speelt ons A team op het hoogste niveau in Nederland mee.  In de Meesterklasse A speelt ons team dat bestaat uit Marijn den Hartog, William Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing op 4 zaterdagen in de komende maanden in totaal 8 ronden tegen de beste jeugdteams uit Nederland.

 

Jorik Klein schrijft:

William Gijsen scoorde 2 punten

In de eerste ronde tegen het talententeam van de SBO was het Sliedrechtse team toch wel duidelijk ratingfavoriet. Maar rating hoeft niet altijd alles te zeggen natuurlijk. Het eerste punt werd echter al redelijk snel binnengehaald door William, die tegen Lisanne Waardenburg een goede partij vanuit de Siciliaanse opening speelde. William won echter wel op een manier die je van een Sliedrechter niet zou verwachten. Hij won de partij namelijk met nog ruim drie kwartier op de klok! Gelukkig wisten Adrian en Jorik dit tijdsverschil terug te draaien door al vrij snel in tijdnood te belanden, terwijl de tegenstandsters nog veel meer tijd over hadden. In de tussentijd had Jorik inmiddels wel het stukoffer van Feline Waardenburg weerlegd, en leek daardoor op de winst af te stevenen. Daardoor kon Marijn het remiseaanbod van zijn tegenstander, die een klein plusje had, met een gerust hart aannemen. Even later won Jorik met nog 2 minuten op de klok zijn partij. De matchpunten

Ook Jorik wist 2 keer te winnen

waren in ieder geval binnen. Helaas ging het daarna in de tijdnood nog wel mis bij Adrian die een stuk weggaf, en helaas op moest geven. De reden van het verlies werd na de partij al snel duidelijk, toen men doorkreeg dat Adrian tegen een meisje had gespeeld.

Marijn den Hartog wist 1,5 punt te scoren

Adrian Mensing, een belangrijke schakel in het team

De tweede ronde van de dag werd er aangetreden tegen Almere. Zij hadden in de eerste ronde indruk gemaakt door het sterke KC Chesscool met 3-1 te verslaan. Met ongeveer gelijke ratings aan de borden zou het een spannende match gaan worden.
Opnieuw verbruikten Jorik en Adrian erg veel tijd vanuit de opening, terwijl Marijn en William zeer voortvarend uit de opening kwamen. Adrian had het lastig tegen zijn duidelijk underratede tegenstander, omdat de openingskennis van Adrian een beetje was weggezakt. Helaas speelde zijn tegenstander de hele partij sterk en kon Adrian het helaas niet bolwerken. Jorik had inmiddels met de zwarte stukken een klein plusje opgebouwd, en ook William en Marijn genoten van iets betere stellingen. Terwijl William een pion snoepte, won Jorik een kwaliteit. Even moest Jorik nog oppassen voor de sterke vrijpion van de tegenstander, maar nadat deze onschadelijk was gemaakt, kon Jorik

Achter de borden!

zijn tweede punt bijschrijven. Niet veel later noteerde ook William zijn tweede punt door het eindspel goed uit te spelen. In de tussentijd had Marijn een dame-eindspel met een pluspion op het bord gekregen, en Marijn bracht dat zeer mooi tot een goed einde.

Al met al betekende dit dat alle 4 de matchpunten meegenomen konden worden naar Sliedrecht. Een mooi einde van een gezellige eerste dag.

Dit bericht is geplaatst in A-team, Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord