Floris Verweij kent sterke start nieuwe competitie

Floris Verweij startte sterk

SLIEDRECHT – De interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is weer gestart. Bijna alle toppers waren aanwezig en er waren ook meteen enkele verrassende uitslagen te noteren. Zo won snelschaakspecialist Floris Verweij knap van oud-kampioen Wim Pool en wist Joost Stoker routinier Tim Schakel op remise te houden.

Floris Verweij neutraliseerde een aanval van Pool en counterde sterk, waardoor Pool zijn dame moest ruilen tegen 2 torens. Een slechte ruil, want de torens kwamen niet uit de verf in het eindspel en zo kon Verweij een mooi punt bijschrijven.

Joost Stoker direct in vorm

Joost Stoker schrok niet terug van de 200 ELO punten overwicht die Tim Schakel meenam van schaakvereniging De Giessen en Linge. Stoker hield de stelling goed gesloten en na zetherhaling in het eindspel werd de vrede getekend.

Voorzitter Jerry van Rekom had een taaie tegenstander in Hans Klein. De twee oud-kampioenen streden tot in het verre eindspel. Klein had 2 pionnen voorsprong, maar moest heel nauwkeurig spelen om niet alsnog te verliezen. Van Rekom overzag in tijdnood nog een winnende combinatie en moest kort daarna zijn koning omleggen.

Familie Klein deed het sowieso goed. Kleinzoon Jorik won sterk van Teunis den Rooijen, terwijl vader Marcel na een lange partij Leo Koppelaar wist te verslaan.

Remisekoning Kees Wessels deed zijn naam eer aan tegen gouden KNSB-spelddrager Wim Hokken, terwijl Wout Boer en William Gijsen na een boeiend gevecht ook de vrede tekenden.

Peter van den Bergh won regelmatig van Henk Prins, terwijl Arjan van der Leij met de nodige moeite wist te winnen van Jaap Euser.

Peter de Voogd won in aanvallende stijl

In de onderste helft van de competitie waren geen direct verrassende uitslagen, al had Peter de Voogd een goede competitiestart door Tjerry Hut aanvallend te verslaan.

Mike Boom startte sterk in zijn eerste officiële competitiepartij, maar kwam nog wat routine tekort om meteen tot scoren te komen. Ferhat Erdogan kon zo de competitie winnend beginnen.

A.s. donderdag wordt de tweede ronde gespeeld. A.s. zaterdag begint de landelijke competitie en spelen de hoogste twee teams van Sliedrecht thuis tegen Souburg en Waalwijk.

 

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord