Sliedrecht 1 remiseert in Oosterhout

Na afloop van de wedstrijd werd er nog uitgebreid geanalyseerd in het aangename Oosterhoutse centrum

OOSTERHOUT – In de tweede ronde van de KNSB-competitie heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht gelijk gespeeld tegen D4. Teamleider Joost Stoker zag na 5 uur ploeteren een 4-4 eindstand op het bord verschijnen. Gezien het verloop van enkele partijen had dit net zo goed 6-2 of 2-6 kunnen zijn; het was een merkwaardig middagje in de Oosterhoutse stamkroeg ‘Oud Brabant’.

Koppel Martijn-Leo werd benoemd tot leidinggevend

 

De teamleider was genoodzaakt zichzelf op te stellen op bord 7. Zijn taken werden overgenomen door supporters Martijn en Leo, die dit uiteraard met verve deden. Ook Jan Sulman kwam als Oosterhouter beide teams nog supporteren. Het was zodoende een gezellige bedoeling in het Brabantse café. De partijen die op de borden verschenen waren echter veelal van een bedenkelijk niveau.

Zo grepen de jonge goden William Gijsen en Jorik Klein allebei mis in een stelling die niet bijster complex oogde. Ook coach Joost wist met het vreemde Pa6 zijn positionele voordeeltje om te buigen tot een verloren middenspel met een witte toren tegen een heersend zwart loper-paardkoppel. Deze 3 nullen werden gelukkig later op de middag wel gecompenseerd.

De eerste winst kwam van de hand van Niels Mijnster. Zoals vaker wist hij in een gelijke stelling weer een klein voordeeltje te creëren en dit voordeeltje vakkundig in winst om te zetten. Goed werk van de Sliedrechtse tovenaar. Teunis den Rooijen speelde op bord 5 veruit de sterkste partij aan Sliedrechtse zijde. Met soepel combinatiespel wist hij de ratingoverste van D4 te dwingen tot opgave. Mooie partij! De laatste winst kwam van toekomstig bruidegom Robert van Rekom. In zijn laatste officiële partij als vrijgezel kwam hij totaal verloren uit de opening, maar profiteerde optimaal van het planloze spel van zijn tegenstander. Het behouden zwarte loperpaar dirigeerde de pionnen uiteindelijk naar een gewonnen eindspel. Robert blijft zodoende doen waar hij het vorige seizoen mee geëindigd was: winnen. Komende vrijdag gaat hij zijn grootste winst behalen.

Niels scoorde, Joost miste

Bord 1 en 2 moesten beiden berusten in een puntendeling. Invallend kopman Peter van den Bergh kreeg de Siciliaan van zijn tegenstander niet onder controle. De partij verzandde in een eindspel met gelijke lopers, waar geen eer meer te behalen bleek. Hotelgast Arjan van der Leij kreeg eveneens geen barsten in de stelling van de tegenstander. De kat-en-muis-partij eindige in een bloedeloze remise.

Zaterdag 3 november speelt onze hoofdmacht haar volgende match. Er gaat eenmalig worden uitgeweken naar een fraaie speelzaal in het gloednieuwe Sliedrechtse sportcomplex ‘De Basis’. Sliedrecht 1 ontvangt medehoogvlieger Bergen op Zoom 1. Sliedrecht 2 gaat in dezelfde zaal haar koppositie verdedigen tegen het Utrechtse Paul Keres 4.

Het strijdtoneel op 3 november

Zie hier voor de statistieken en tussenstanden van Klasse 3F.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord