William Gijsen verslaat kampioen

William staat ruim aan kop

SLIEDRECHT – William Gijsen blijft scoren in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht. In de 6e ronde van afgelopen donderdag wist hij op overtuigende wijze clubkampioen Peter van den Bergh te verslaan. In een marathonpartij had Gijsen in het eindspel de betere pionnen en met een extra dame kon hij de partij tegen middernacht winnend afsluiten.

Wim Hokken kan de koploper nog enigszins bijhouden na winst op Hans Klein. De daarop volgende spelers hebben al een behoorlijke achterstand opgelopen.

Wim Pool had in Peter Vis een taaie tegenstand, maar wist met sterk spel alsnog te winnen en ondanks goed tegenspel van Floris Verweij kon Niels Mijnster weer een winstpunt bijschrijven.

Kees Wessels leek aanvankelijk gewonnen te staan tegen Willem Barendswaard, maar laatstgenoemde knokte zich terug naar remise. Wout Boer en Tim Schakel speelde een partij die eigenlijk maar één uitslag kon krijgen en dat werd het ook; remise.

Jurgen is in vorm

Bert Dobber greep mis tegen Jurgen de Haan en kon al snel zijn koning omleggen, terwijl Jan Sulman met een verrassende opening Luana Mensing op het verkeerde been zette.

Michiel van den Berg speelde sterk tegen Sami Al-yassin, maar verspeelde veel tijd en ging in het verre eindspel door zijn vlag. Ook Koos van den Berg hield het lang vol tegen Martin Prins, maar de routine van Prins gaf uiteindelijk de doorslag.

Leo Koppelaar ging er eens goede voor zitten en speelde een prima pot tegen Tjerry Hut, en zag zijn moeite beloond met een half punt. André van Dieën speelde zijn eerste partij van het seizoen tegen Mark van Hulst en kon, met een beetje hulp van zijn tegenstander, meteen tot winst komen.

Op 18 oktober a.s. wordt de 7e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord