Vreemde vogels en weggevlogen punten plagen Sliedrecht 5

Van onze vliegende reporter Martijn Stoker…..

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag werd de tweede wedstrijd van het vijfde Sliedrechtse achttal gespeeld tegen Spijkenisse. Dat De Havik letterlijk door vreemde vogels werd bezet is voor de Spijkenissers onopgemerkt gebleven, gelukkig mochten we gebruik maken van de kantine van onze korfbalvrienden. Dat Spijkenisse al jaren niet meer in het altijd rumoerige baggerdorp was geweest, werd al gauw merkbaar…

Vanaf minuut 1 werd elke ‘vreemde vogel’ die een mini Decibel produceerde opgemerkt door de alerte spelers van Spijkenisse. Zeker de speler op bord 4 krapte menig maal achter zijn oren, al had hij zijn vingers beter in z’n oren kunnen stoppen, zodat hij in z’n hoofd zijn persoonlijke vogeltjesdans af kon spelen.

Opmerkelijk feit is dat de vreemdste vogel van ons gezelschap niet eens aanwezig was! Het was Michiel van den Berg namelijk (weer) gelukt om thuis ‘op zijn stok’ in slaap te vallen en daarom moest last minute een reservevogel uit de kooi worden gehaald. ‘Gelukkig’ kwam rond de klok van 21:00u een bijzondere Franse vogel de korfbalkantine ingevlogen! Dat Ronald Breedveld nog prima Nederlands spreekt zal één van de krantenkoppen zijn in het lokale suffertje van Spijkenisse.

Michiel was weer eens van de leg

Zelfs na de wedstrijd werd door de speler(s) van Spijkenisse ‘buiten de kooi’ nog op zeer onsportieve wijze afscheid genomen van onze (eenmalige) speelzaal, die misschien wat luidruchtiger was dan normaal. Gelukkig waren de belangen niet zo groot als bij een gebruikelijke wedstrijd tegen de ‘bibliotheekclub’, maar was het een gewone wedstrijd in klasse 3B van de RSB. Enfin, Spijkenisse was al zo lang niet meer in Sliedrecht geweest dat ze vergeten waren dat wij een gezelligheidsvereniging zijn en dat er (af en toe) wel eens een vogeltje een toontje produceert!

Helaas moest het vijfde team van Sliedrecht na de wedstrijd een toontje lager zingen. Om 23:00 produceerde de koekoek nog 11 mooie toontjes bij een tussenstand van 3-1 in het voordeel van de Sliedrechters. Helaas vielen alle resterende vogels (keihard) van hun stok en gingen de resterende punten mee naar Spijkenisse: 3-5.

De voliere

Koos van den Berg speelde een knotsgekke partij, waarin alle hoop na enkele zetten al ‘vervlogen’ leek door stukverlies. Vervolgens ging Koos goed op z’n stok zitten en na 1 uur en 10 minuten broeden kwam er een plan! Zijn tegenstander ‘koos’ een foutieve voortzetting en moest het stuk direct teruggeven en het deurtje van zijn kooi volledig openzetten. In zware tijdnood wist Koos zijn vogeltjes samen naar de overkant van het bord te laten vliegen en zijn tegenstander tot overgave te dwingen.

Tjerry Hut speelde wederom een ijzersterke partij. In de eerste wedstrijd (waarvan overigens publicatie van ontbreekt i.v.m.een gevelde teamcaptain door de vogelgriep) scoorde hij al samen met Sami het enige (hoogte)punt. Dat Tjerry na zijn vertrek uit Sliedrecht in een vogelrijke omgeving is gaan wonen had natuurlijk een positief effect. Hij vogelde zich op overtuigende wijze naar zijn volgende overwinning en mag zich topscoorder van de klasse 3B noemen.

Over verhuizingen gesproken; invaller Marcel Klein heeft in zijn nieuwe tuin ontelbaar veel nieuwe vogels gespot. Waar hij eerst niet verder kwam dan een merel en een kieviet schijnt hij inmiddels al een lidmaatschap te hebben aangevraagd bij de lokale vereniging de Vogelvriend. Of het hem gaat lukken om volgend jaar deel te nemen aan het ‘spektakel’ met La Chouffe als vreemdste vogel van Sliedrecht is nog de vraag. Hij speelde tegen de gezelligste vogel van Spijkenisse en zoals het een gezelligheidsdier betaamd werd remise overeengekomen.

Het laatste halfje werd gescoord door Jaap Euser die in een lastige partij een overwinning tussen zijn ‘poten’ vandaan zag glippen. In het eindspel werd hij gedwongen om zijn toren op te geven voor een weggevlogen pion die op het punt stond om te promoveren.

Over de andere borden valt weinig te vertellen, behalve dat de resultaten teleurstellend waren. Kopman Martin Prins speelde een solide partij, maar kon het in het eindspel niet bolwerken. Pieter Blokland verloor eerst van de klok en vervolgens van zijn tegenstander waar remise zeker haalbaar was, maar zijn tegenstander wilde graag doorspelen zodat hij nog een tijdje van de Sliedrechtse vogels kon genieten. Sami Al-Yassin speelde onder zijn kunnen en kwam stukverlies, ondanks stevig knokken, nooit meer te boven. Last minute ingevlogen invaller Arco van Houwelingen speelde een puike partij, die minimaal een remise verdiende, maar kwam wat routine te kort om het eindspel op decideerde wijze uit te maken.

Na twee wedstrijden staat Sliedrecht 5 dus nog met lege handen. Boze bronnen beweren dat het te maken heeft met de (gedeeltelijk) afwezige teamleiding. Andere beweren dat het komt omdat de gele shirts niet meer worden gedragen. Weer andere beweren dat de 3e klasse te hoog gegrepen is. Wie er gelijk heeft weten we op dit moment niet, maar de toekomst zal het uitwijzen. Op 23 november staat de volgende wedstrijd gepland in Capelle tegen het sterke team van CSV.

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 5. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord