Wim Hokken nieuwe koploper

Wim gaat aan kopIn de 10e ronde van de interne competitie van Schaavereniging Sliedrecht is Wim Hokken er in geslaagd de koppositie over te nemen van William Gijsen. Hokken won zelf van een goed spelende Marcel Klein, terwijl Gijsen in een korte partij tegen Jorik Klein niet verder kwam dan remise. De voorsprong van Hokken is weliswaar beperkt, maar de spanning in de competitie is hierdoor wel toegenomen.

Floris Verweij pakt de derde plaats na een mooie overwinning op oud-kampioen Hans Klein. De achterstand op de nummer twee is beperkt, dus het goede spel van Verweij draagt ook toe aan de spanning.

Wout Boer gaf Arco van Houwelingen schaakles en stijgt hierdoor naar de 8e plaats. Willem Barendswaard krijgt zijn oude vorm weer langzaam terug. In een lange partij wist Barendswaard knap te winnen van Johan van der Griend.

Dana Verheij wist ook haar tweede partij te winnen. Jurgen de Haan kon geen antwoord vinden op haar aanvallende stijl en moest zijn koning omleggen. Martin Prins en Leo Koppelaar speelden een lange, gelijkopgaande partij, maar een vrijpion van Prins in het eindspel besliste uiteindelijk de partij.

André won snel

André van Dieën wist in een korte partij geroutineerd te winnen van Arie van der Starre, terwijl Mike Boom met een mooi schijnoffer wedstrijdleider Mark van Hulst op het verkeerde been zette.

A.s donderdag wordt de 11e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord