Opnieuw sterk debuut voor nieuwkomer

In de 11e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft een nieuwe speler meteen een goede indruk achtergelaten. Martin de Beer speelde na jaren weer een schaakpartij en wist deze meteen te winnen. Tegen Koos van den Berg was het vooral de klok die meespeelde, want er werd lang gedacht en weinig zetten gespeeld. In tijdnood wist De Beer de stelling naar zijn hand te zetten en moest Van den Berg zijn koning omleggen.

Wim Hokken loopt uit op de achtervolgers na gedegen winst op Arjan van der Leij. In een aanvallende partij wist Hokken een positioneel voordeel te behalen en bouwde dat uit naar winst.

William Gijsen raakt op achterstand na verlies tegen Wim Pool, die door deze overwinning naar de 3e plaats stijgt, op slechts enkele punten achterstand op Gijsen. Peter van den Bergh wint weer wat terrein na een moeilijke partij tegen Floris Verweij. Van den Bergh profiteerde in het eindspel van de tijdnood van Verweij en wist zijn stukken net iets beter te plaatsen.

Robert van Rekom speelde na lange tijd weer een partij en wist deze meteen te winnen. Slachtoffer Johan van der Griend had geen antwoord op de aanval van Van Rekom. Willem Barendswaard krijgt de smaak te pakken en rolde deze keer Bert Dobber in het eindspel op.

Martin Prins profiteerde van een misstap van Martijn Stoker en raapte een vol stuk op, waarmee hij de partij winnend afsloot terwijl Mike Boom tegen Henri Hartog een eindspel van toren tegen 3 pionnen netjes remise wist te houden.

Dana Verheij liep tegen haar eerste nederlaag op. Peter Vis was net iets nauwkeuriger en kon al snel een positioneel voordeel halen. Leo Koppelaar en Mark van Hulst speelden een gelijkopgaande partij, maar in het eindspel was het vooral de koning van Koppelaar die de partij in zijn voordeel besliste.

A.s. donderdag wordt de 12e ronde gespeeld en speelt het 3e team (RSB-1) tegen het 1e RSB team van de buren uit Dordrecht.

 

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord