Dana Verheij en William Gijsen gekwalificeerd voor NK 2019

William en Dana

Amstelveen – Dana Verheij en William Gijsen, beiden Schaakvereniging Sliedrecht, hebben zich via het jeugdkwalificatietoernooi in Amstelveen geplaatst voor de eindronden van het Nederlands Kampioenschap, dat volgend jaar mei in Assen zal worden gehouden.

In Amstelveen werden zeven ronden gespeeld met een bedenktijd van 55 minuten per speler per partij met een toevoeging van 10 seconden per zet.

Dana Verheij werd tweede bij de C-meisjes met een score van 5,5 uit 7. Zij begon met een drietal overwinningen, verloor in ronde vier van de latere winnares Jule Cordes, herstelde zich in ronde vijf en zes met een tweetal overwinningen en boekte een remise in de slotronde.

William Gijsen werd derde bij de A-jeugd met een score van 4,5 uit 7. Hij kwam met 2,5 uit 3 prima uit de startblokken, maar verloor in ronde vier en vijf van resp. de latere nummer 2 Edwyn Mesman en Simon Elgersma, de latere winnaar. Gijsen herstelde zich met twee overwinningen in de slotronden.

 

Dit bericht is geplaatst in Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie