Sliedrecht 4 op koers

De onvolprezen teamleider Jaap Euser doet verslag…

Bert moest in remise berusten

NIEUWERKERK A/D IJSSEL – Als je moet spelen tegen een team dat onderaan in de poule staat, weet je dat je moet oppassen. Onderschatting ligt op de loer. En je hebt te maken met een tegenstander die dolgraag eens wat punten wil pakken.

Met die gedachte reisden de vrouw en mannen van Sliedrecht 4 af naar Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar aangekomen, kregen we gezelschap van de voltallige gemeenteraad van Nieuwerkerk aan den IJssel die aldaar een raadsvergadering hield. Gezellige drukte. Hopelijk zou het zo blijven, want met politiek kan het alle kanten op. Met schaken trouwens ook.

Kees wond er geen doekjes om

Frank Stoute was ziek en had zich afgemeld. Jaap had zich opgeworpen als playing captain en dus konden we beginnen. Kees van der Does aan bord 1 trof een tegenstander met zijn hoofd in het verband. Kennelijk had hij zich vast ingedekt ter bescherming voor rondvliegend hout. Je weet het immers nooit met Kees.

The bird is smiling 🙂

Peter Vis, bord 5, had vooraf toestemming gevraagd of hij zijn favoriete opening mocht spelen. Geen probleem, mits hij daarmee een punt zou pakken. En dat deed hij met verve. Op fraaie wijze wist Peter zijn tegenstander te verschalken en zette Sliedrecht 4 op de psychologisch belangrijke voorsprong van 0-1.

Snode plannen worden beraamd

Op alle borden zag het er prettig uit. Yaro, op bord 3, was als tweede klaar. Hij had een aanval staan, maar kon die niet omzetten in een overwinning. Nadat zijn tegenstander steeds meer tegengas ging geven, werd remise overeengekomen.

Henk Prins had een hele fijne avond achter bord 2. Dat kon je in één oogopslag aan de stelling zien. Twee torens en twee lopers stonden dreigend op de koningstelling van de tegenstander gericht. De aanval was onhoudbaar en de tegenstander kon niets anders doen dan capituleren. Tussenstand ½ – 2½ in het voordeel van Sliedrecht.

Op de vier actieve borden van Luana, Bert, Henk van der Hoek en Jaap zag het er redelijk gelijk uit. Kees had een voordeel door een aantal extra pionnetjes. Dankzij een fout van de tegenstander, die weinig tijd had, kon hij een punt noteren. Achteraf gezien was het verband bij de tegenstander niet nodig geweest..

Jaap, op bord 4, zorgde met remise voor het eerste matchpunt. De partij was wat saai, zonder grote kansen over een weer. Luana en Bert, op bord 8 en 7, waren intussen ook beland in een stelling met remisetrekken. Al hadden beiden eerder in de wedstrijd meer initiatief en kansen gehad dan hun tegenstanders. Henk van der Hoek op bord 6 stond verloren.

Voor de winst was één remise voldoende. Het duurde niet lang of Luana zorgde voor het belangrijke halfje. De tegenstander, die trots was op het feit dat hij tegen zo’n dappere dame mocht spelen, nam het remiseaanbod aan. De winst was binnen!

De dappere dame

Henk hoekte zijn tegenstander

 

 

 

 

 

 

Bert en Henk knokten nog stug door. Bert had in het verre eindspel een pion voor op de tegenstander. Maar toen de tegenstander er met zijn koning voor ging hangen, zat er niet meer in dan een remise.

Henk, de verrassing van de avond, zorgde voor een daverend slotakkoord. In verloren stelling vocht hij zich terug in de wedstrijd. Hij kwam een kwaliteit voor te staan, raapte wat pionnen op, speelde de koning zoek en zette Sliedrecht 4 op 2 – 6! Sliedrecht 4 staat met 3 overwinningen op rij en door het verrassende verlies van favoriet PASCAL 1 op een fraaie eerste  plaats in de poule 2C. “Parijs is nog ver…”

Dit bericht is geplaatst in Extern, Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een reactie