Yaro van Beest wint met dameoffer

Yaro offerde sterk

SLIEDRECHT – In de 13e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Yaro van Beest met een mooi dameoffer de winst naar zich toe getrokken. Tegen André van Dieën ruilde hij zijn dame tegen twee torens en een betere stelling. Van Dieën stribbelde nog wel tegen, maar zag er in het eindspel geen brood meer in. Een mooie overwinning van Van Beest die al vaker heeft laten zien voor sterkere schakers niet bang te zijn.

De top 3 kruipt wat dichter bij elkaar. Koploper Wim Hokken kwam niet in actie en zag Niels Mijnster dichterbij komen. Mijnster wist in een aanvallende partij knap te winnen van concurrent Arjan van der Leij.

Peter is de achtervolging gestart

De achtervolgers komen steeds dichter bij elkaar. Peter van den Bergh kreeg in zijn partij tegen Wim Pool materieel voordeel en bouwde dat langzaam uit naar de winst. Robert van Rekom wist William Gijsen beentje te lichten, nadat Gijsen iets nieuws probeerde in de opening.

Grootste verrassing was de remise van Marcel Klein die al snel een stuk cadeau kreeg van voorzitter Jerry van Rekom (“Ik speel net als bij golf met een handicap”.), maar uiteindelijk toch voor een halfje koos in een gewonnen stelling.

Remisekoning Kees Wessels leek overlopen te worden door Hans Klein, maar knokte zich terug naar een gewonnen stelling, overzag dat en beide spelers besloten toen maar tot remise.

Dana Verheij blijft ongeslagen. Deze ronde wist ze Martin de Beer aan haar zegekar te binden. Martijn Stoker gaf Ferhat Erdogan schaakles, terwijl Koos van den Berg wedstrijdleider Mark van Hulst in het eindspel verschalkte.

A.s. donderdag wordt de 14e ronde gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord