Jurgen de Haan rolt routinier op

Jurgen sloeg toe tegen Johan

SLIEDRECHT – Jurgen de Haan heeft afgelopen donderdag goede zaken gedaan in de 14e ronde van de interne  competitie van Schaakvereniging Sliedrecht. In een aanvallende partij wist hij routinier Johan van der Griend te verslaan. De Haan ging er al vanaf het begin stevig tegenaan en liet zijn tegenstander geen kans.

Een mooie opsteker voor De Haan die, indien hij wat meer partijen zou spelen, zeker in de top-10 zou kunnen komen.Aan de top verandert niet veel. Wim Hokken speelde zijn traditionele remise tegen Jerry van Rekom, maar zag Niels Mijnster iets dichterbij komen. Mijnster speelde een lange, gelijkopgaande partij tegen Hans Klein, maar in tijdnood wist Mijnster het zijn tegenstander dusdanig moeilijk te maken dat de klok uiteindelijk de beslissing bracht.

Yaro van Beest gaf goed partij tegen William Gijsen, maar het jeugdtalent was in het eindspel sterker en combineerde Van Beest van het bord en ondanks goed spel moest Dana Verheij haar meerdere erkennen in Floris Verweij.

Titelverdediger Peter van den Bergh speelde een ingewikkelde partij tegen Robert van Rekom. Na een spannende partij eindigde de partij in remise. Remisekoning Kees Wessels bewees tegen Teunis den Rooijen opnieuw waarom hij deze bijnaam heeft; remise dus.

Henk Prins hield het lang vol tegen Wim Pool, maar werd helemaal vastgezet en moest helaas opgeven. Marcel Klein zag dat Joost Stoker goed voorbereid was voor de uitwedstrijd tegen Ivoren Toren en moest de winst aan zijn teamspeler laten.

Peter Vis had nog last van zijn tandartsbezoek en moest een kwaliteit inleveren tegen Jaap Euser, die daarna de partij rustig uitschoof. Ferhat Erdogan speelde een goede pot tegen Martin de Beer en zag zijn inspanning beloond met de winst.

Arco van Houwelingen gaat steeds beter schaken. Dit keer hield hij Bert Dobber keurig op remise.

Adrian Mensing speelde sinds lange tijd weer een interne partij en liet tegen Martin Prins zien het spel nog niet verleerd te zijn, al hield Prins lang stand. Zus Luana Mensing wist

Luana won fraai

wedstrijdleider Mark van Hulst met een mooie combinatie te verslaan.

A.s. donderdag wordt de 15e ronde gespeeld. A.s. vrijdag speelt het 1e RSB team de uitwedstrijd tegen RSR Ivoren Toren.

 

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord