Wim Hokken winterkampioen

Herbstmeister Wim Hokken

SLIEDRECHT – Met de helft van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht gespeeld mag Wim Hokken zich “herbstmeister” noemen. Hokken moest afgelopen donderdag tegen Tim Schakel na een korte partij genoegen nemen met remise en zag Niels Mijnster dichterbij komen. De marge van Hokken is echter net voldoende om als koploper de winterstop in te gaan.

Niels Mijnster en Peter van den Bergh speelden een lange partij, waarin Mijnster een stuk voorsprong wist te krijgen. In het eindspel, met tijdnood voor beide spelers, hield Mijnster het hoofd koel en schoof een vrijpion naar de winst.

William Gijsen houdt op de 3e plaats de aansluiting met de top. Gijsen speelde een sterke partij en wist voorzitter Jerry van Rekom vakkundig mat te zetten. Floris Verweij is de verrassing op de 4e plaats na remise tegen Robert van Rekom.

Johan knokte zich naar de winst

Jurgen de Haan probeerde met een stukoffer de stelling tegen Hans Klein open te breken, maar het offer zette  niet door en het punt ging naar Klein en ondanks goed tegenspel van Martin Prins wist Johan van der Griend zijn stelling uit te bouwen naar winst.

Kees Wessels strafte een foutje van Dana Verheij direct af, terwijl Adrian Mensing tegen Bert Dobber in een partij die kansen gaf aan beide spelers, aan het langste eind trok.

Peter de Voogd was in vorm en wist in aanvallende stijl Koos van den Berg te verslaan. Ferhat Erdogan overzag in zijn aanval een ongedekt stuk en moest het punt aan Mark van Hulst laten.

Marcel Klein rolde Cees Moes in een korte partij op en de ‘zwagerstrijd’ tussen Arco van Houwelingen en Martin de Beer eindigde in winst voor Martin.

Op 20 en 27 december worden de eerste twee ronden van het rapidtoernooi gespeeld.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie