Sliedrecht R1 verzuimt punten mee te nemen bij RSR Ivoren Toren

Jurgen, de held van de avond

ROTTERDAM – In de 5eronde van de Hoofdklasse RSB is het Sliedrechtse team er niet in geslaagd om punten mee te nemen uit Rotterdam.  Op bezoek in het nieuwe clubgebouw van RSR Ivoren Toren werd met 5-3 verloren.

“Vooraf aan dit verslag nog even een disclaimer.  2 spelers van Sliedrecht wilden niet herkenbaar op de foto en in het verslag. Ondanks dat dit natuurlijk tegen onze journalistieke integriteit en openheid gaat, honoreren wij dit verzoek eenmalig. In het vervolg zeggen we tegen deze heren dat ze dan beter kunnen gaan dammen, sjoelen of jokeren.  Maar goed, we hebben geprobeerd dit zo natuurlijk mogelijk in dit verslag aan te passen en grote kans dat u als lezer er niets van merkt.”

Invallers Robert en Niels

De technische commissie van het team moest van te voren al improviseren.  Dat Jan Sulman niet meespeelde is begrijpelijk maar jammer.  We wensen hem uiteraard veel sterkte en hopen hem gauw weer te zien.  Op de achtergrond leeft hij elke wedstrijd erg met ons mee.  Ook Martijn Stoker moest afhaken.  Het is weer de tijd van het jaar, en dan mag hij een keer zijn foute kersttrui aan en deze aan al zijn collega’s laten zien.  Dat plezier kunnen we hem natuurlijk niet ontnemen.  2 invallers dus nodig:  Niels Mijnster en Robert van Rekom wilden graag eens sfeer proeven, dus zodoende reisden we sterk af naar Rotterdam.  Met dus kans op punten.  De bedoeling was 3 punten op de eerste 4 borden, 1 punt op de laatste 2 en nog ergens een remise.  Maar als zo vaak, loopt het net wat anders.

Donald Duck verloor al snel

Donald Duck was de eerste die klaar was.  Zoals we allemaal weten heeft Donald regelmatig problemen met Katrien of op zijn geestdodende werk bij Dagobert Duck.  Wellicht had het daar mee te maken.  Van Kwik, Kwek en Kwak hadden al tijden niets meer gehoord tenslotte.  Maar goed, het liep al snel mis en Donald probeerde nog wat, maar uiteindelijk verloor hij.  Wel goed van hem dat hij zijn humeur een beetje bewaarde en niet het bord door de speelzaal heen gooide.

Gelukkig was het snel 1-1. Ondanks dat de klok voor Robert doortikte, boekte hij een mooie overwinning.  Een mooi debuut in het team! Ons team kwam zelfs nog op voorsprong door een degelijke zege van Tobias Dekker.  De jonge vader leek geen last te hebben van een gebrek aan nachtrust en won in een mooie soepele partij. Het leek er op de borden goed uit te zien.

Pieter Pons had kans op resultaat

Toch kwam er zand in de motor. Pieter Pons speelde een gedegen partij, zoals we hem dit hele jaar al zien spelen.  Helaas werd met een onnauwkeurigheid het paard van de tegenstander gelanceerd en die zaaide verwarring in de stelling van Pieter.  Waar het paard allemaal heen sprong, het was niet te geloven, maar Pieter moest stevig knokken om uit allerlei vorken vandaan te blijven.  Dat dit niet goed kon gaan was duidelijk en uiteindelijk kostte hem dat de partij.

De held van de avond was Jurgen de Haan.  In de opening leek het er slecht uit te zien, maar hij knokte zich beetje bij beetje terug in de partij.  Het zag er allemaal heel eng uit, maar toen de tegenstander moest forceren, sloeg Jurgen toe.  Ruim 300 ratingpunten verschil en dan toch winnen.  De naam ‘Reuzendoder”  deed hij weer eer aan.

Mickey Mouse knokte voor remise, maar redde het niet

Tegelijkertijd gaf Mickey Mouse het weg.  In een moeizame stelling leek hij nog lang op remisekoers.  Mickey had voorafgaand aan de partij nog uitgebreid met Goofy zitten analyseren, maar Minnie Mouse vond het toch jammer dat Mickey op vrijdagavond moest schaken, in plaats van met een blokje kaas op de bank te zitten.  De stelling van Mickey werd langzamerhand gatenkaas en daar wist zijn tegenstander wel raad mee.

Peter redde het net niet

Invaller Niels is in vorm en maakt kans op een hoge notering intern.  In de opening echter raakte Niels al een beetje de kluts kwijt en hoe goed hij ook zocht, hij vond deze niet terug.  Een pionnetje minder werd Niels in het eindspel fataal.  De enige kans om nog met resultaat naar huis te gaan was op bord 1 Peter van den Bergh.  Hij stond de hele partij prettig, maar in het eindspel kwam er hier ook zand in de motor.  Niet alleen werd de stelling steeds remise-achtig, ook de tijd begon mee te spelen.  Peter had echter een plan en dit lukte bijna, alleen zette hij een stuk op het verkeerde veld.  Toen kantelde de partij en was er voor Peter geen houden meer aan.

Een nederlaag dus, waarbij de degradatiezorgen nu toenemen.  Kunnen we het tij nog keren?  Wordt vervolgd in januari.

 

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord