Niels Mijnster neemt de kop over

Niels in de denktank

SLIEDRECHT – Niels Mijnster heeft afgelopen donderdag in de 16e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht de koppositie overgenomen van Wim Hokken. Mijnster wist overtuigend te winnen van concurrent William Gijsen en zag Hokken verliezen, waardoor de eerste plaats nu in handen komt van de dit seizoen sterk spelende Mijnster. Wanneer hij de rest van het seizoen met dezelfde motivatie doorgaat zit een eerste kampioenschap voor hem er zeker in!

Met 15 partijen was de zaal, ondanks de vakantie, toch nog goed gevuld. En er werd stevig om de punten gespeeld.

Floris Verweij verraste Wim Hokken in het eindspel. Na een lange partij kwam, met tijdnood voor beiden, een pionneneindspel op het bord dat door ‘uitvluggerkoning” Verweij werd gewonnen.

De partij tussen Peter van den Bergh en Tim Schakel was zo spannend en enerverend, dat Schakel het helemaal niet jammer vond dat hij uiteindelijk verloor.

Arjan van der Leij verschalkte Wout Boer in een snelle partij, terwijl Jaap Euser geen vuist kon maken tegen Kees Wessels.

Peter Vis speelde een goede pot tegen Wim Barendswaard, maar greep mis en zag het punt naar Barendswaard gaan. Marcel Klein moest in zijn partij tegen Johan van der Griend een kwaliteit geven en moest kort daarna zijn koning omleggen.

Bert Dobber combineerde Koos van den Berg van het bord en ondanks (of misschien dankzij) de goedbedoelde tips van Martin Prins kreeg Arco van Houwelingen geen grip op de stelling en moest het punt aan Prins laten.

Martin speelde een sterke partij

Martin de Beer speelde een sterke partij tegen Yaro van Beest en na een spannende partij met wisselende kansen was remise uiteindelijk de terechte uitslag.

Martijn Stoker had een slechte avond en zag al snel de stelling in het voordeel van Willem Kuiper vallen.

A.s. donderdag wordt de 17e ronde gespeeld en spelen het 3e en 5e team thuis tegen respectievelijk Spijkenisse 1 en Barendrecht/IJsselmonde 4.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord