Yaro van Beest stunt opnieuw

Yaro stijgt met stip

SLIEDRECHT – Na al eerder Kees Wessels te hebben verslagen, wist Yaro van Beest afgelopen donderdag in de 17e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht opnieuw te stunten tegen een sterkere tegenstander. Johan van der Griend werd in het eindspel verrast door een sterke counter van Van Beest en moest zijn koning omleggen.

Yaro komt door deze overwinning de top 20 binnen en kan met zijn sterke spel zeker nog hoger eindigen.

Niels won van Tim

Met 2 externe wedstrijden en 14 interne partijen (60 spelers!) was De Havik goed gevuld. Niels Mijnster liet zich door deze drukte niet van de wijs brengen en kon na een lang gelijk opgaande partij tegen Tim Schakel alsnog het punt bijschrijven en verstevigde zijn koppositie.

Wim Hokken zag de achterstand op Mijnster toenemen na remise tegen Jorik Klein. William Gijsen verkleinde de achterstand iets door Hans Klein te verslaan. Klein verbruikte veel tijd met het zoeken naar de winnende zet en zag zijn vlag vallen.

Bert won van Peter

Bert Dobber ‘hengelde’ het punt binnen door Peter Vis te verslaan, terwijl Henk Prins schaakles gaf aan routinier Leo Koppelaar.

De topper tussen Willem Barendswaard en Arjan van der Leij eindigde na een boeiende partij in remise. Adrian Mensing gaat weer steeds beter spelen en de remise tegen eersteteamspeler Teunis den Rooien was dik verdiend.

Dana Verheij zette een mooie combinatie op het bord tegen Mark van Hulst en wist hiermee het punt binnen te halen. Luana Mening kon al vroeg naar huis na een snelle winst op Ferhat Erdogan.

De competitie kon twee nieuwe spelers verwelkomen; jeugdtalent Christiaan Blom zette zijn eerste stappen op weg naar een toekomstig kampioenschap. Tegenstander Hans Vink kwam na enkele jaren afwezigheid weer spelen. Christiaan opende sterk, maar na enkele minder nauwkeurige zetten wist Vink de winst naar zich toe te trekken.

Cees en Johan tekenden de vrede

Opvallend was de knokremise tussen Cees Moes en Johan Gijsen. Beide spelers speelden voor de winst, maar aan het eind zat er niet meer dan remise in.

Aanstaande donderdag heeft de 18e ronde van de interne competitie plaats.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie