Karel Peursem en Vincent Langstraat najaarskampioenen!

Najaarskampioen Karel Peursem

SLIEDRECHT – De nieuwe najaarskampioen van Schaakvereniging Sliedrecht is bekend. Karel Peursem laat zien dat hij steeds sterker schaakt en dat heeft hij nu extra bewezen door heel mooi eerste in de najaarscompetitie te worden.  Een mooie prestatie van de jeugdschaker die al enkele jaren bij de vereniging schaakt en nu bij de toppers van de jeugd hoort.  In Groep 2 wist Vincent Langstraat de winst te pakken en zo door te stromen naar de hoogste jeugdgroep.

Vooraf was het nog wel spannend in beide groepen. Op donderdag 24 januari werden de laatste 2 ronden gespeeld en niets alles was al beslist.  Karel had een comfortabele voorsprong opgebouwd, maar de verrassing was groot toen hij in de eerste ronde van de avond verloor van Sharujan Ratnam. Achtervolger Jaco Kruidenier verloor echter het rechtstreekse duel van de achtervolgers van Barend van Dieren, die zo heel dicht richting Karel kroop. In de laatste ronde echter toonde Karel zijn klasse en won zijn partij van Bart van de Beek.  Uiteindelijk eindigde oud-jeugdkampioen Barend van Dieren op de tweede plaats, terwijl Jaco Kruidenier liet zien dat zijn ontwikkeling ook hard gaat, de trainingen van NK kampioene Anne Haast hebben effect, door derde te eindigen. Ook nog in de prijzen, maar net buiten de top 3 vielen Ricardo Veen en de nog jonge Maxim Gregorian.

Vincent Langstraat winnaar groep 2

Dat het goed gaat met jeugdschaak in Sliedrecht bewijst ook de tweede groep.  Veel spelers, ook veel nieuwe jeugdschakers en dat maakt het elke week erg gezellig in de Havik.  Er wordt veel les gegeven, maar ook lekker geschaakt.  In groep 2 zien we vooral veel jonge aanstormende talenten.  Vincent Langstraat is zo’n talent. Hij stond al bovenaan, maar wist ook gedecideerd beide partijen te winnen en zo definitief kampioen van groep 2 te worden.  In rechtstreekse duels wist hij van 2 achtervolgers Daniël van Leeuwen en Joas Berkhouwer te winnen. Daniel (derde) en Joas (vijfde) eindigen zo ook nog in de top. Het had allemaal niet veel gescheeld of de familie Peursem had een dubbelslag kunnen halen, want Jelle Peursem eindigde als tweede in Groep 2.  Ook Jelle maakt een stormachtige groei door en wist knap in de top te eindigen. Maar ook de broer van Vincent, Sven Langstraat eindigde in de top 5.  Hij werd vierde door uitstekend te spelen en zo het peloton achter zich te houden.

Op donderdag 31 januari zijn de laatste ronden van de najaar snelschaakcompetitie en worden de prijzen van beide toernooien uitgereikt.  Een week later, op donderdag 8 februari begint de voorjaarscompetitie.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie