Sliedrechts jeugdteam haalt met pijn en moeite finalepoule Merwede Jeugdclub Competitie

De groepsfoto met alle spelers

SLEEUWIJK –  Het was niet makkelijk op de 4e speeldag van de Merwede Jeugdclub Competitie, maar uiteindelijk behoudt het 1ste viertal van Schaakvereniging Sliedrecht de kans om hoog te blijven meedraaien in de finalegroep.  In deze speelronde behaalde Sliedrecht de laatste plaats in de poule, maar door de goede resultaten van de eerdere avonden, bleek dit uiteindelijk toch voldoende om als derde geplaatst op de finaleavond in de hoogste poule te mogen spelen.

In Sleeuwijk troffen we met alle regioteams wellicht wel de meest praktische en mooiste

De topborden van Sliedrecht 1

speellocaties van het seizoen aan.  Helaas lukt het Barend van Dieren, Willem Theunisse, Jaimy Bakker en Ricardo Veen om het succes van de vorige avonden vervolg te geven. 3 nederlagen en 2 bordpunten voor Willem bleken het hoogst haalbare.

Beter ging het met Sliedrecht 2, ze liepen nipt promotie mis, maar Julian van Dieren wist al zijn partijen te winnen en ook Joas Berkhouwer wist 2 keer te winnen. Sliedrecht 2 is uiteindelijk als tweede geplaatst in poule 4 op de finale avond.

Alle uitslagen, rangen en standen: Klik hier

Foto’s: Kllik hier

De finale avond is op 15 maart in ons eigen verenigingsgebouw

Hieronder het persbericht vanuit de organisatie:

 

4e Ronde van de Merwede Cup Jeugdcompetitie 2019 ON TOUR in Sleeuwijk!

Op vrijdag 8 februari 2019 was de Merwede Cup jeugdcompetitie ON TOUR neergestreken in Sleeuwijk. Basisschool de Morgenster was het strijdtoneel voor 19 jeugdschaakteams uit de regio.

De organiserende verenigingen uit Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Gorinchem, Meerkerk met Sleeuwijk als gastheer konden tevreden terugkijken op deze schaakavond. 19 teams, hulpouders, organisatie van de school, digiborden, schaakstukken uit de regio, schaakklokken uit diverse oorden: weer een prima organisatie! Er was chips en drinken!! Rivierenland als hoofdsponsor kan trots zijn!

Concentratie

Bij fysieke sporten werkt aanmoedigen van het publiek positief op het resultaat. Bij schaken werkt dat toch anders. Bij schaken heb je juist stilte nodig om goed te kunnen presteren. In de Morgenster was het daarom erg prettig dat er in aparte klaslokalen geschaakt kon worden. Op de gangen mocht je gewoon gezellig kletsen en keuvel, maar in de klassen was stilte noodzakelijk. Op de gang was het trouwens goed toeven: drinken, chips, tafelvoetbal, piano, teamgenoten en vele ouders waren aanwezig. Een gezellige avond! Dat maakt team schaken zo leuk!

page1image3804224

Groepsfoto met 80 schakende kinderen!

Schaakresultaten

Op deze 4e avond was Giessen Linge 1 de winnaar van de avond in de hoogste poule. De eerste 3 avonden werd Pascal 1 duidelijk de winnaar.

In poule 1 won het eerste team van Giessen Linge op bordpunten nipt voor Pascal. Sliedrecht 1 Camphusianum werden 4e en 3e respectievelijk.

In poule 2 ging de strijd voor de dagprijs tussen Sleeuwijk 1 en Dordrecht 1. Eerstgenoemde won op 1,5 bordpunt meer. Meerkerk Schaakt 1 had het zwaar en won geen wedstrijd.

In poule 3 ging de strijd voor de eerste plek tussen Giessen Linge 4, Sleeuwijk 2 en Meerkerk Schaakt 2. Ook hier werd op slechts 1 bordpunt verschil de winnaar Giessen Linge 4.

In poule 4 waren er 7 teams ingedeeld verdeeld over 2 groepen. Pascal 2 werd overduidelijk winnaar voor Giessen Linge 5 en Meerkerk Schaakt 3 in poule 4A. In 4B bracht het team van Sleeuwijk 3 het thuispubliek in beroering door met de volle buit huiswaarts te keren.

Gedetailleerde uitslagen:

Na 4 avonden gaat PASCAL 1 nog aan de leiding op de voet gevolgd door titel verdediger Giessen Linge 1.

De finale ronde is op vrijdag 15 maart 2019 in Sliedrecht. Er wordt dan in 5 poules prijzen verdeeld! Dat beloofd een heus spectakelstuk te worden!

Foto’s gemaakt voor Herbert Eppinga van

page2image5775072page2image5775280page2image3839840

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie