Voorjaarscompetitie bij de jeugd begonnen!

Vincent Langstraat start goed in Groep 1

SLIEDRECHT – Jeugdschaken zit in de lift in Sliedrecht!  Mooi om te zien dat er elke week meer jeugd aanschuift op donderdagavond in de Havik. Niet alleen mooi om te zien hoe nieuwe jeugdleden door een aantal lessen gelijk schaken leren, maar ook mooi om ze gelijk leuke partijtjes te zien schaken.

Want de voorjaarscompetitie is begonnen!  Iedereen begon weer op 0 punten en in 3 groepen gaan er tot eind juni veel ronden geschaakt worden.  In de hoogste groep gaat het natuurlijk om de titel van jeugdkampioen en daar zal het dit jaar spannend worden.  Karel Peursem en Barend van Dieren werden al eens kampioen en zullen dit jaar stevig hun best moeten doen om dit te herhalen, want de concurrentie is stevig. Beiden wonnen wel hun eerste partij en sloegen zo hun slag.  Jaco Kruidenier was hiervan het slachtoffer, maar die gaat zeker de komende weken weer aanhaken.  De jongste speler in de hoogste groep, Maxim Gregorian, won ook en Vincent Langstraat (die promoveerde uit groep 2) wist ook gelijk een punt te pakken.

Goede start van Berachiyah de Bruin

In groep 2 waren er niet gelijk heel veel verrassingen, of het moet wezen dat Sven Langstraat keurig won van Seth van Houwelingen.  De (op voorhand bekende) kanshebbers wonnen allemaal.  Julian van Dieën zet zijn goede reeks voort, maar ook Joas Berkouwer, Jelle Peursem en Berachiyah de Bruin wonnen hun eerste partij.

Groep 3 is het domein van vele jeugdspelers die net binnen zijn.  Hier hangt het nog een beetje af hoe goed je kan schaken als je binnenkomt, maar het is ook mooi om te zien dat er al gelijk nieuwelingen zijn die het geleerde in de praktijk brengen en hun tegenstander mat weten te zetten.  Dit gaat de komende weken en maanden nog een heel spannende groep worden.

Volgende week de tweede ronde en dan gaan we zien wie zich aan kop gaat melden.

Volle bak in De Havik

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord