Vierde team (RSB 2) blijft aan kop na stunt in Papendrecht

Bert won aanvallend

PAPENDRECHT – Het zou dé wedstrijd van het seizoen worden. Pascal 1 tegen het vierde van Sliedrecht, ook wel bekend onder de naam Sliedrecht 2 RSB. Sliedrecht, de koploper in de poule, tegen Pascal, het reuzenteam dat op papier met kop en schouders boven alles en iedereen uitsteekt.

Als teamleider overweeg je vooraf de opties. Spelen in een strategische opstelling? Of gewoon in de vertrouwde basisopstelling? Op papier maak je dan misschien geen kans, maar in de praktijk is alles mogelijk. Dat had het team al eerder bewezen tegen Krimpen en Shah Mata. Het team overstijgt zichzelf tegen sterkere tegenstanders. Met die gedachte werd besloten uit te gaan van eigen kracht en de basisopstelling te handhaven.

Ruim op tijd arriveerde de Sliedrechtse ploeg in het Denksportcentrum van buurdorp Papendrecht. Het was een klein stukje rijden. Zelfs zo klein dat Peter Vis overpeinsde dat het in het vervolg ook aan te lopen zou zijn met het team. Afgesproken werd dat Peter bij partijverlies de route op de terugweg vast te voet kon gaan verkennen, zodat hij gelijk afscheid kon nemen van het waanzinnige idee.

Superkanon Wim

Bij het starten van de wedstrijd bleek Pascal tot verrassing in een tactische opstelling te spelen. Diverse spelers waren op andere posities neergezet. En zo kon het gebeuren dat Melvin Holwijn plaatsnam tegenover invaller en superkanon Wim Hokken op bord 4. Wim viel in aan Sliedrechtse zijde vanwege de uitgevallen Frank Stoute.

En Sliedrecht had nóg een wapen ingezet: een bus supporters. Nadat de klokken werden ingedrukt, druppelde Teunis den Rooijen als eerste binnen. Na Teunis volgden er nog velen, waaronder Johan Gijsen, de gezusters Stoker en voorzitterszoon Robert van Rekom.

Na ruim een uur spelen, zag het er redelijk stabiel uit op de borden. Henk van der Hoek leek wat gedrukt te staan, terwijl Henk Prins een stevige aanval op de koningstelling van de tegenstander begon op te bouwen. Er was nog geen vuiltje aan de lucht.

Niet veel later kreeg Bert Dobber op bord 7 een stuk cadeau na een blunder van zijn tegenstander. Henk Prins wist ondertussen een kwaliteit te winnen. Dat ging de goede kant op.

Toch kwam er als eerst een nul op het scorebord voor Sliedrecht. Yaro moest het onderspit delven tegen de sterke Bert Terlouw, die geen genade kende voor de koning van Yaro. De stand werd al snel gelijk getrokken door Bert Dobber die de winst overtuigend naar zich toe kon trekken.

Luana speelde solide

Luana op bord 8 kreeg een remiseaanbod en accepteerde meteen. Het spel leek al de hele avond in evenwicht, zodat remise een logische uitslag was.

Henk Prins won overtuigend

Henk Prins wist daarna zijn partij fraai te winnen. Nadat de rookdampen van zijn mooie aanval waren verdwenen, kon hij in het latere eindspel de buit veiligstellen, waardoor het team op voorsprong werd gezet. Kort daarna verloor Kees van der Does op bord 1. Al de hele avond had Kees een moeilijke partij waar hij niet lekker in zat. De stand was weer gelijk met 2.5 – 2.5.

Peter Vis speelde voor de tweede keer binnen een week tegen Meinte Smink en dat werd hem zichtbaar te veel. Hoewel Peter lange tijd taaie tegenstand bood, zat er ook deze avond niet meer in dan een nederlaag.

Met een tussenstand van 3.5 – 2,5 in het voordeel van Pascal nam de spanning toe. Op bord 4 en 6 werd nog gespeeld. Wim Hokken op bord 4 had een betere stelling dan zijn opponent. Op bord 6 waar Henk van der Hoek speelde, kon het nog alle kanten op. De tijd noteerde niet in het voordeel van Henk.

Alle ogen op bord 6

Nadat Wim zijn partij vakkundig in winst afrondde, werden alle ogen op bord 6 gericht waar een allesbeslissende thriller werd uitgevochten. Bij verlies zou Sliedrecht koploper af zijn, maar bij winst zou de voorsprong uitgebouwd worden. De stelling van Henk was gaandeweg beter geworden, zodat er zelfs winst in leek te zitten. Zeker toen er schitterende kansen voor het oprapen lagen voor Henk. Maar opgejaagd door de klok zag Henk er volledig overheen en strandde de partij in remise.

Met een eindresultaat van 4 – 4 werd er een mooi resultaat geboekt bij onze gastvrije buren en konden de spelers en supporters zonder rellen terug de bus in. Met uitzondering van Peter die alvast te voet was vertrokken.

En zo blijft Sliedrecht op koppositie. Op donderdag 21 maart wacht de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse 2. De voorbereiding kan beginnen…

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 4. Bookmark de permalink.

Geef een reactie