Spanning stijgt in competitie

Wim Pool won sterk van Wim Hokken

SLIEDRECHT – Met nog 6 ronden te gaan in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht loopt de spanning op. Niels Mijnster blijft ruim aan kop na een snelle winst op Kees Wessels afgelopen donderdag, maar ziet zijn achtervolgers langzaam dichterbij komen. Wim Pool won in een lastige partij van Wim Hokken en heeft de top 3 in het vizier, maar ook Peter van den Bergh heeft nog steeds kans  op een toppositie na winst op Teunis den Rooijen.

Hans won ondanks tijdnood

Achter Wim Pool is het gat al te groot om nog kans op een podiumplaats te behalen al wist Jorik Klein weer te stijgen na een blunder van William Gijsen. Het was sowieso een goede avond voor de familie Klein want ‘opa’ Hans won knap van Johan van de Griend, terwijl Marcel Klein in een lange partij het hoofd koel hiel en won van Koos van den Bergh.

Bert won opnieuw

Martin Prijs leek tegen Bert Dobber op weg naar de winst, maar vond de juiste zetten niet en moest zijn koning alsnog omleggen. Peter Vis had weliswaar een kwaliteit voorsprong tegen Henk Prins, maar moest alle zeilen bijzetten om de winst binnen te halen.

Arco van Houweling wist met een fraai stukoffer de stelling van Mark van Hulst op te blazen en pakte zo opnieuw een mooi punt. Leo Koppelaar joeg de koning van Johan Gijsen het hele bord over en wist daarna met een vrijpion de winst binnen te halen.

Hans Vink blijft ongeslagen na zich uit een wat mindere positie tegen Luana Mensing te knokken en alsnog het punt te pakken. Ferhat Erdogan had een wat mindere avond en moest tegen Tim de Waard al snel het onderspit delven.

A.s. donderdag wordt de 25e ronde gespeeld en speelt het 3e team (RSB 1) thuis tegen concurrent Shah Mata uit Rotterdam. Bij winst heeft het team van captain Marcel Klein weer goede hoop op handhaving in de hoofdklasse.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord