Koos van den Berg stopt Hans Vink

Koos stopte de opmars van Hans

SLIEDRECHT – Het heeft 9 ronden moeten duren, maar Hans Vink is dan toch tegen zijn eerste verliespartij aangelopen. In de 25e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht wist Koos van den Berg afgelopen donderdag in een zenuwslopende partij Vink beentje te lichten. Van den Berg wist de aanval van Vink goed te pareren en ging sterk in de counter. In het eindspel bleek dit voldoende te zijn om het punt binnen te halen.

Niels Mijnster heeft steeds beter uitzicht op zijn eerste kampioenschap. Zelf wist hij eenvoudig te winnen van Peter Vis, terwijl achtervolger Wim Hokken niet verder kwam dan remise tegen Kees Wessels, die een eindspel van 3 pionnen tegen toren gesloten wist te houden. Ook Wim Pool kwam niet verder dan remise tegen Jerry van Rekom en zag zo ook zijn kansen op het kampioenschap duidelijk minder worden.

Jorik won opnieuw

Tim Schakel dacht een goede kans te hebben tegen Jorik Klein, maar overzag een mooie combinatie en moest zijn koning omleggen. Bert Dobber hield het lang vol tegen Willem Barendswaard, maar kon geen vuist maken tegen de eindaanval van Barendswaard.

Martin Prins kreeg in Arjan van der Leij een lastige tegenspeler en, ondanks goed spel, trok Van der Leij aan het langste eind. Ook Arco van Houwelingen moest vol aan de bak tegen Henk Prins en ook hier wist de sterkere speler te winnen.

Wout won nu wel van een dame

Luana Mensing had een off-day tegen Wout Boer en zag kort na de opening haar stelling instorten. Mark van Hulst verzuimde een sterk paard van Jaap Euser van het bord te ruilen en zag zijn stelling door dit paard opengebroken worden.

Dana Verheij deed opnieuw van zich spreken door remise te spelen tegen routinier Johan van de Griend, die daarmee nog goed weg kwam.

Peter de Voogd verbruikte tegen Johan Gijsen veel tijd aan het zoeken naar de juiste oplossing en ging dan ook in een moeilijke stelling door zijn vlag. Christiaan Blom scoorde weer een mooi punt door Ferhat Erdogan in een pionneneindspel te verslaan.

A.s. donderdag wordt de 26e ronde gespeeld en a.s. zaterdag spelen de twee KNSB team uit tegen Charlois Europoort en Krimpen ad IJssel.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord