Sliedrecht 1 nog steeds op kampioenskoers

Robert en Jorik pakten goede remises, William piekte maximaal

ROTTERDAM – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de zevende ronde van de landelijke competitie vrij eenvoudig gewonnen van Charlois Europoort 3. Teamleider Joost Stoker zag zijn manschappen zonder verliespartij met 5-3 winnen. Daarmee blijft het Sliedrechtse vlaggenschip op gelijke hoogte met grote concurrent HWP/Sas van Gent 2, de tegenstander in de volgende ronde.

In Rotterdam was de strijd eigenlijk al snel beslist, door goede winstpartijen van kopman Niels Mijnster en man in vorm William Gijsen. Deze achterstand kwamen de Rotterdammers niet meer te boven. Robert van Rekom bleef ongeslagen, via een enerverende Franse remise. Jorik Klein speelde op bord 2 weer solide en noteerde een rechtlijnig halfje.

Niels had een eenvoudige middag

Floris stelde de hersenpan aardig op de proef

 

Supersub en invaller Willem Kuiper pakte ondanks stukwinst een halfje op bord 8. Floris Verweij bleef ongeslagen; Tegen oud-OKD-winnaar Melvin Holwijn speelde hij remise. Tenslotte werd de vrede ook getekend bij de partijen van Teunis den Rooijen en Arjan van der Leij.

Op 13 april vindt de allesbeslissende wedstrijd plaats tegen medekoploper HWP/SvG 2. Qua matchpunten staat het gelijk, qua bordpunten staat de Zeeuwse formatie voor. Dat gaat een spannende wedstrijd opleveren. Sliedrecht heeft het thuisvoordeel en gaat uiteraard alles op alles zetten om een goede stap richting het kampioenschap te zetten. Zie hier de actuele cijfers.

Teunis en Willem (onder) in de strijd verwikkeld

Na afloop is er nog uitgebreid geanalyseerd in het Rotterdamse centrum

 

Dit bericht is geplaatst in Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord