Tim de Waard eindigt competitie met winst

Tim won lachend

SLIEDRECHT – De 30e en laatste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is afgelopen donderdag rustig geëindigd. De kampioen was vorige week al bekend en door externe verplichtingen waren veel spelers afwezig. Van de slechts 10 gespeelde partijen eindigden er 5 met remise en de overige 5 werden door zwart gewonnen. Een belangrijke winst was er voor de steeds beter spelende Tim de Waard. Mark van Hulst en Tim de Waard gingen lang gelijk op, maar nadat De Waard met zijn stukken de verdediging van Van Hulst blokkeerde was het snel over. Een goed einde van de competitie van de jeugdspeler.

Wim eindigde als tweede

Kampioen Niels Mijnster had het tegen Hans Klein best nog wel moeilijk, de kansen gingen over en weer, en uiteindelijk werd toch besloten het punt te delen. Ook de ‘Wimmen’ Barendswaard en Hokken besloten al snel tot remise.

Jurgen de Haan offerde tegen Jorik Klein een stuk voor 3 pionnen en leek hiermee een goede stelling op te bouwen. In het eindspel rekende hij echter mis en moest alsnog zijn koning omleggen.

Ook op het bord bij Johan van de Griend en Peter van den Bergh klonk een teleurgestelde Van de Griend die zijn dame moest inruilen voor twee lichte stukken en daarmee het punt aan van den Bergh moest laten.

Kees Wessels en Jerry van Rekom kende de snelste remise van het seizoen. De bar was aantrekkelijker…

Dana sloeg weer toe

Koos van den Berg trad aan tegen Dana Verheij en zag zowel zijn stelling als zijn bedenktijd instorten en moest zijn koning omleggen.

Mike Boom speelde te snel tegen Cees Moes en hier konden de stukken al binnen een half uur in het doosje.

A.s donderdag wordt het traditionele eiersnelschaak gespeeld, waarbij gescoorde punten in eieren worden omgezet.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie