Sliedrecht 4 kampioen! (update)

De winnende teamleider Jaap Euser doet opnieuw verslag, nu de uitgebreide versie…

Winning coach Jaap, inclusief de verdiende champagne

NUMANSDORP- Afgelopen donderdag 11 april heeft het vierde team van schaakvereniging Sliedrecht een schitterend seizoen weten te bekronen met het kampioenschap in klasse 2C van de RSB. Tegen Hoeksche Waard werd met 4.5 – 3.5 gewonnen, waarna poulewinst een feit was.

Yaro leverde afgelopen donderdag een belangrijke remise

Aangekomen in Numansdorp werd duidelijk dat er niet werd gerekend op Sliedrecht als tegenstander, maar op PASCAL. Hoe deze misvatting kon ontstaan wordt nog uitgezocht, maar feit is dat Sliedrecht op het juiste adres was gearriveerd en de wedstrijd kon beginnen.

Sterk (ongeslagen) seizoen van Frank!

De afwezige Henk van der Hoek werd vervangen door Robert van Rekom, die plaats mocht nemen achter bord 1. De verwachtingen waren hooggespannen. Logisch, want Robert kon het kampioenschap maken of breken. Eens kijken hoe onze interim kopman ging presteren..

Bert, topscoorder van het team

Na ruim anderhalf uur spelen, was de eerste partij klaar. Remise bij Frank Stoute (hoe kon het ook anders). Meer dan een gelijkspel zat er volgens hem en zijn overbuurman niet in. Met 3.5 uit 5 leverde Frank een mooi aandeel in de puntenscore van het team.

Vervolgens bereikte Peter Vis ook remise. In een stelling met een pionnetje meer, koos hij liever voor het zekere halfje dan voor het risico op een nul in het verdere eindspel. En zo kon hij ook eens naar het tafeltennis kijken in de naastgelegen ruimte.

Henkiaanse partij…

Henk Prins speelde weer eens een Henkiaanse partij en de vraag was welke kant het kwartje op zou vallen. Tot dan toe was het bij Henk namelijk altijd een 1 of een 0. Verrassend genoeg bleef de partij in balans met remise als eindresultaat.

Kees is weer in vorm geraakt

Met drie remises was de stand nog altijd in evenwicht. Het was Kees van der Does die het eerste volle punt binnensleepte door fraai te winnen. Na een mooie aanval moest zijn tegenstander de dame inleveren tegen een toren, waarna Kees zijn overwicht kon laten gelden.

Yaro van Beest speelde sterk. Had wat meer initiatief in de partij dan zijn tegenstander, maar door eeuwig schaak kon zijn tegenstander het punt delen. Een goed resultaat tegen een sterke schaker.

Vis koos voor veilig

Door de remise van Yaro kwam er meer overzicht in de stand van zaken. Doordat Robert op winst afstevende, kreeg Bert akkoord om remise aan te bieden. In het belang van het team bood Bert remise aan, waarmee zijn tegenstander akkoord ging, na zelf eerder ook al een remiseaanbod te hebben gedaan. Zo sloot Bert een mooi seizoen af, handhaafde zijn ongeslagen status en werd topscorer van het Sliedrechtse team met 5.5 uit 7!

Sterk debuut in het vierde

 

 

Luana en Robert speelden nog bij een stand van 2.5 – 3.5 in het voordeel van Sliedrecht. Er was nog één punt nodig. Zou die er gaan komen?

Robert voldeed aan de verwachtingen

En jawel, Robert voldeed aan de torenhoge verwachtingen en deed wat gedaan moest worden: winnen. In een puike partij kon hij zijn ontwikkelingsvoorsprong langzaam maar zeker uitbouwen in materiaalvoordeel en uiteindelijk in puntvoordeel. Het kampioenschap was binnen!

Luana vocht door. Haar ongeslagen status in de RSB-competitie wilde ze graag handhaven. Het werd een dapper gevecht, maar dit keer lukte het helaas niet om er iets uit te slepen. Desondanks heeft Luana (net als Bert) indruk gemaakt in haar eerste seizoen in het team.

Terugblikkend op het seizoen mag gesteld worden dat er een fantastische prestatie is geleverd door het vierde team. Na een nipte degradatie uit de tweede klasse vorig jaar zou het team eigenlijk in de derde klasse gaan spelen. Door een herschikking mocht het team onverwachts toch in de tweede klasse terugkeren. Sliedrecht 2 RSB, op papier een van de zwakste teams uit de poule, kende een uitstekend seizoen door vrijwel alles te winnen. Alleen tegen PASCAL 1 werd een matchpuntje gemorst, maar gezien het krachtsverschil was dat al een enorme prestatie. Kortom, Sliedrecht 4 is de trotse en verdiende kampioen geworden in zijn klasse. De fles champagne is inmiddels ontkurkt en ontdaan van de inhoud. Nu eerst genieten en daarna de blik op een nieuw, uitdagend seizoen.

Dit bericht is geplaatst in RSB Sliedrecht 1. Bookmark de permalink.

Geef een reactie