7e Ronde NK Jeugd: Luana Mensing eindigt als gedeeld vierde

Luana eindigde sterk

ASSEN – Schaakvereniging Sliedrecht was met maar liefst 3 jeugdspelers vertegenwoordigd bij het NK Jeugd 2019. In Assen streden de gehele week William Gijsen (JA) , Dana Verheij en Luana Mensing (beiden MC) om een hoge positie bij de belangrijkste kampioenschappen bij de jeugd. Uiteindelijk voldeed alleen Luana Mensing aan de verwachtingen.

Luana wist in de laatste ronde de partij tegen teamgenoot Dana Verheij na een spannende partij te winnen.

De partij was spannend en beide speelsters speelden op winst. Uiteindelijk was de aanval van de jongste Mensing niet meer te houden voor Dana. Daarmee eindigde Luana met 4 uit 7 op een gedeelde vierde plaats in de Meisjes C-categorie. Qua rating (TPR = Toernooi Prestatie rating) voldeed Luana boven verwachting.  Zij kan dus terugkijken op een geslaagd NK.

Het Sliedrechtse trio aan het werk

Dat geldt minder voor de jongere en hoger geplaatste Dana Verheij. Zij eindigde uiteindelijk op 2,5 punten uit 7 partijen. Voor haar kunnen eigenlijk te weinig, maar de opgedane ervaring zal haar zeker bij volgende NK’s verder helpen.

William Gijsen speelde een niet zo goed NK. In de laatste ronde wist hij nog wel een remise te behalen, maar met 2 uit 7 kan hij zeker niet tevreden zijn. Gezien zijn Brandwijkse nuchterheid zal hij wel zeggen: “Volgende keer zeker beter…”.

Zo eindigt het NK Jeugd 2019 met een goede prestatie voor Luana Mensing en veel opgedane ervaring voor Dana Verheij en William Gijsen. Op naar het volgende NK!

6e Ronde NK Jeugd: Vermoeidheid slaat toe

In de zesde ronde weinig goed nieuws. Alleen Luana Mensing wist een halfje te scoren.

Na een moeizame partij stelde Luana het halfje veilig. Met 3 uit 6 staat ze in de middenmoot.

Dana was niet echt in vorm

In dezelfde MC-categorie kende Dana Verheij een offday. Dana mist de juiste vorm en met 2,5 uit 6 staat ze veel te laag. Volgende keer beter.

William Gijsen is niet in zijn beste vorm. Ook nu verloor hij weer vrij kansloos. Met 1,5 uit 6 bungelt hij ergens onderaan.

Zaterdag 4 mei is de zevende en tevens laatste ronde. Alle drie de Sliedrechtspelers zijn dan vanaf 13.00 uur weer live te volgen.  Klik hier voor de Live-partijen.

5e Ronde NK Jeugd: Dana Verheij raakt in vorm

In de vijfde ronde boekte alleen Dana Verheij een punt. Via een prachtige aanval knalde ze haar tegenstandster van het bord.

Met 2,5 uit 5 nadert dan de sub-top met rasse schreden in de Meisjes-C-categorie.

In dezelfde categorie vergaloppeerde Luana Mensing zich en verloor in het verre eindspel. Na een hoopvol begin is Luana iets teruggevallen en heeft ze ook 2,5 uit 5.

In de A-categorie kent William Gijsen een ongelukkig toernooi. Ook in de vijfde ronde ging het met wit mis. Met 1,5 uit 5 doet hij niet echt meer mee om de prijzen.

4e Ronde NK Jeugd: goed herstel voor Sliedrechtspelers

In de 4e ronde herstelde het Sliedrechtse trio zich van de slechte derde ronde. Met 2 uit 3 scoorde het trio goed.

William bungelt onderaan

In de A-categorie boekte William Gijsen een remise. Aanvankelijk leek hij op de winst af te stevenen, maar het uiteindelijk ontstane eindspel was niet te winnen. Met 1,5 uit 4 kan Gijsen jr. nog wel flink gaan stijgen.

In de MC-categorie boekte Dana Verheij haar eerste zege. Haar opmars is dus begonnen. Met 1,5 uit 4 staat ze nu nog te laag.

Luana Mensing consolideerde haar subtoppositie door remise te spelen. Met 2,5 uit 4 kan zij nog meedoen om de podiumplaatsen.

3e Ronde NK Jeugd: offday voor Sliedrechtspelers

In de 3e ronde kende de Sliedrechtspelers een totale offday.

Luana Mensing speelde aanvankelijk sterk tegen de ratingfavoriete, maar in het middenspel greep ze mis en verloor ze helaas. Met 2 uit 3 staat Luana in de subtop.

Dana Verheij heeft de NK-vorm nog niet te pakken. Ook dit keer leek er aanvankelijk niets aan de hand, maar na een paar misrekeningen was er geen houden meer aan. Met 0,5 uit 3 staat Dana veel te laag.

William Gijsen leek aanvankelijk redelijk te staan, maar dat was gezichtsbedrog. Helaas ging het in het middenspel definitief mis. Met 1 uit 3 kan Gijsen jr. zeker nog flink gaan stijgen.

2e ronde: 2,5 uit 3 voor Sliedrechtspelers

In de 2e ronde scoorden de Sliedrechtse deelnemers 2,5 uit 3!

In de A-categorie liet William Gijsen er geen gras over groeien en veegde zijn tegenstander van het bord. Een goed herstel van Gijsen jr., die nu met 1 uit 2 in de middenmoot staat.

In de MC-categorie blijft Luana Mensing het uitstekend doen. Ook in de tweede ronde wist ze op uitstekende wijze te winnen. Met 2 uit 2 staat de jongste Mensing op een gedeelde eerste plaats.

In dezelfde categorie herstelde Dana Verheij zich slechts gedeeltelijk. Opnieuw leek de zege een kwestie van tijd maar een kleine misgreep bracht Dana in problemen. Gelukkig knokte ze zich knap terug naar remise. Met 0,5 uit 2 staat Dana nog wel te laag.

1e ronde: Luana Mensing start sterk bij NK Jeugd MC

In de eerste ronde sloeg Luana direct hard toe en wist met zwart fraai te winnen.

Luana is als zesde geplaatst en wist in haar eerste partij degelijk en goed rekenend te winnen.

In de A-categorie kwam William Gijsen sterk uit de opening tegen zijn als derde geplaatste tegenstander. Hij leek op de winst af te stevenen, maar zag zijn aanval stranden en de counter van zijn tegenstander niet.

Klik hier voor alle info over het NK Jeugd 2019 te assen.

Dit bericht is geplaatst in Jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord